maanantai 28. maaliskuuta 2011

Leikkejä

Mitä tällaisen kolme kuukautta vanhan kanssa oikein voi puuhata päivät pitkät? No, vaikka mitä. Aamun ensimmäinen leikki on "kuinka monta imsevimseä saan kuolattua ennen kuin pyykit ovat kaapeissa?". Väinö tarkkailee pyykkien ripustusta ja saa kuivaliinan, harson tai jotain muuta kuolattavaksi sillä aikaa. Leikkimatto on muutaman kerran päivässä käytössä lyhyen aikaa. Väinö ei kovin kauaa siinä viihdy viihdytettävänä.

Löydettiin tämmöinen soitin kirppikseltä ja se oli Väinön mieleen. Kapulaa oli kiva heitellä pitkin lattiaa.



Ja kun tyhmä äiti ei enää jaksanut enempää kontata pöydän alla etsimässä sitä, niin sitä ei enää laitettukaan Väinön käteen. Sekös poikaa harmitti. Sillä oli myös mukava muksauttaa itseään päähän.



Päivään kuuluu myös treeniä. Mahallaan Väinö ei oikein tykkää olla, mutta sitä treenataan pienissä pätkissä. Istumaan ukkeli haluaisi kaiken aikaa. Sylissä pääsee jo ilman apua istumaan itse, selällä maatessaan vetää käsillä itsensä ylös kun pitää herran käsistä kiinni. Jos ei apuvoimia ole saatavilla niin yritys on siitä huolimatta kova. Nykyään Väinö on löytänyt tavan vähän liikahdella makoillessaan. Kantapäillä vedetään itseään liikkeelle. Samalla nostetaan pyllyä niin johan pääsee liikkumaan. Pullosta juodessaan poika meinaa välillä tippua sylistä kun yhtäkkiä tempaisee itseään liikkeelle.


Tottakai päivään kuuluu olennaisena osana kiukuttelu, riemusta kiljuminen, hekottaminen, juttelu, itkeminen, vaunuilu ja suurin piirtein joka toinen päivä jotain erityistä äksöniä. Joskus tulee vieraita, mennään kylään tai kauppaan. Ollaan harkittu myös vauvamuskariin tai vauvauntiin menoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti