perjantai 24. kesäkuuta 2011

Tulta ja kuolaa

Pikkumies on jo päiväunia vedellyt 40 minuuttia, vaikka herättiin kahdeksalta yhdeksän tunnin yöunien jälkeen. Parina yönä ei ole Väinö heräillyt enkä minäkään.

Syömisestä ei meinannut tänään tulla mitään. Yleensä Väinöllä on sudennälkä aamun tissittelyjen jälkeen, mutta nyt ei mennyt aamupuuro eikä edes herkkupiltti. Taisi olla pikkumiehellä niin kova väsy.

Meillä on ollut vaaleanpunainen leivinuunitakka ahkerassa käytössä viime talvena. Nokikolari sai sen auki viime syksynä eikä sitä olla ennen käytettykään. Aluksi tuli savut sisälle ja nyt taas kun ollaan kartonkia poltettu sateisina päivinä. Eilen istuttiin tässä keittiössä ja Väinö oli kusitilla nukkumassa. Yhtäkkiä alkoi palohälytin piippaamaan, kun savut tulivat sisälle eikä huomattu mitään.
Leivinuunin vieressä on tuollainen puilla toimiva "hella", mikä vähän näkyy kuvissa. Se ei ole koskaan ollut käytössä, mutta ihan kätevä, jos sähköt olisivat pidemmän aikaa hukassa. Nyt se on enimmäkseen kukkapöytä.

Kaksi pystymuuria meiltä myös löytyy. Niitä tulee ahkerasti käytettyä talvisin. Niiden kanssa tulee oltua erittäin varovaisesti enkä ikinä uskalla sulkea pellejä ennen kuin takassa ei näy enää muuta kuin mustaa. Yksikseenkään en uskalla jättää takkaa, jos siellä on tuli. Häkävarotin meillä on makuuhuoneessa ja keittiössä on palohälytin. Vielä pitäisi laittaa olohuoneeseenkin sellainen. Yläkertaankin olisi hyvä laittaa, vaikka se ei vielä missään käytössä olekaan.

Sitten muutama kuva kukkaispojasta ja siellä taustalla näkyy niitä takkoja.

1 kommentti:

  1. Hormi kuumaksi ensin hiustenkuivaajalla tai jollakin muulla puhaltimella, niin muuri vetää kuin suomenhevonen. Ellei naakka just istu sitte pesällään hormissa.
    Anni

    VastaaPoista