sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Tossu ja Paavo


Väinön parhaat ystävät ovat ehdottomasti Tossu ja Paavo. Pahvilaatikko-maja-leikkiin nekin ovat päässeet osaksi. "Onpa tylsää olla yksin majassa!"Paavo tuli!

Paavo-raukan korva on jälleen kerran todella paksu ja piukea. Se on kolmannen kerran uusiutunut verikorva. Kaikki alkoi muutama vuosi sitten, kun vuohi pääsi puskemaan Paavoa. Silloin ei näyttänyt tulleen mitään vammoja. Jonkin ajan päästä huomattiin, että Paavon korva oli paisunut hirmuiseksi palloksi. Eläinlääkäri puhkaisi verikorvan. Sen jälkeen korva oli pitkän aikaa hyvä, kunnes se muutama kuukausi sitten uusi ja taas se tyhjättiin. Nyt se on jälleen pallona. Jos tyhjäämiset ei auta, ainoa keino on ommella korvanlehti täpötäyteen tikkejä. Arpikudos estää verikorvan muodostumisen. Se vaan on hirmuisen pitkä operaatio ja koira pitää rauhoituksen sijaan nukuttaa.

No, mutta sitten asiasta Tohveliin. Tossu-kissakin on majaillut Väinön majassa. Väinö oli Tossun kanssa majassa. Väinö luki iltasatukirjaa.
Tossu onneksi sietää Väinön kovahkoja otteita. Välillä täytyy kissa pelastaa, kun Väinö alkaa hepuloimaan. Joskus ulkona Väinö kantaa Tossua kovaa vauhtia sisälle. 

On kyllä tosi tylsää, kun ei saa ajaa. Ei päästä Väinön kanssa kerhoon eikä edes kauppaan. Tallillekaan ei pääse itsekseen menemään. No, ei enää kuin kaks ja puoli kuukautta!

1 kommentti: