perjantai 27. joulukuuta 2013

Joulun reissu osa 1


Tuhat kuvaa tuli reissussa otettua. Huh, niissä on kova perkaaminen! Tässä nyt muutama kuva alkureissusta.

Lauantaiaamuna tehtiin lähtöä. Oli tarkoitus lähteä aikaisin, mutta kesti yllättävän kauan päästä matkaan. No, eläimiä lähti mukaan peräti kolme kappaletta ja ihmisiä saman verran. Meidän pikku-farkku natisi liitoksistaan. Sen verran oli ylikuormaa kyydissä. :) Kaikki Väinön joululahjat ja kaikki..
Väinö lepäilee aamulla ennen lähtöä


Matkalla Sulo-koira sai avattua moneen kertaan takaoven ikkunan tassullaan ihaillessaan maisemia. Kissa oli kuljetuslaatikossa keskellä, Paavo-koira valjaissa penkillä ja Sulo remmillä kiinni jalkatilassa. Väinö tietty oli turvaistuimessaan. 
Pysähdyttiin tankkaamaan keskisillä. Oli halpaa bensaa ja sopivasti piti käydä heittämässä vettä vessassa. 

Matka meni kaikin puolin mukavasti. Perillä Asta-mummi meitä jo odottikin. Oltiin kaksi yötä astan kaupunkikämpällä. Tossu ei kaupungissa päässyt ulos, vaikka rivitalossa oltiinkin. Se teki pienen kissan hulluksi. Välillä se meinasi kiipeillä verhoissa ja syödä Astan viherkasvit. 
Sulo oli ensimmäisen yön vessassa. Aamu varhaisella se hillui siellä. Asta heräsi aikaisin töihin ja käytti koiraa ulkona. Sulo oli piehtaroinut lumen rippeissä. Ihmeteltiin sitten noustuamme, että miksi Sulon kaula on ihan kakassa. Vessakin oli saanut vähän kakkakuorrutetta. Sulo oli piehtaroinut jonkun kakassa. Yyyh. 

Sulo sai sitten olla vapaata asunnossa loppu ajan. Se oli tosi kiltisti. Tossun kanssakin ne tulivat hyvin toimeen. 

Toinen päivä kaupunkikämpässä vierähti nopeasti. Väkeä tuli lisää. Tiin sisko ja hänen lapsensa saapuivat myös Asta-mummin luokse. Seuraavana päivänä lähdettiin mökille vähän matkan päähän. Lähdettiin Tiin, Vään ja Tiin siskon kanssa lämmittämään mökkiä eturintamassa muiden jäädessä vielä kaupunkikämpälle. Mökillä oli jäätävän kylmä. Oltiin ulkovaatteet päällä sisällä monta tuntia, kunnes takat alkoivat lämmittää kunnolla. Mökki on niin suuren suuri, että siinä kestää ennen kuin se lämpeää. Minä lämmitin saunaa ja saunamökkiä. Kolmeen eri pesään piti sytyttää tuli. Omien pystymuuritaisteluiden jälkeen olin varautunut pitkään taisteluun. Kaikki pesät syttyivät minuutissa täyteen roihuun. Ei siis ollut taistelua se. :)

Lopusta joulureissusta lisää kunhan saan tuhatta kuvaa muokattua.. 

1 kommentti:

  1. Elettynä erilaista kuin kerrottuna.
    Mikä kuvamääräselvitys!
    Anni

    VastaaPoista