maanantai 9. joulukuuta 2013

Sairausloman puuhastelujaParhainta heti herkkujen jälkeen on nämä:Eli porkkanaa, parsakaalia ja maissia höyrytettynä. Nam! 

Syöpöttelyn lisäksi tänään on puuhailtu koko päivä kotona. Pakkasta oli mukavat 20 astetta, mutta uloskin uskallettiin tunniksi. Ulkona Väinö halusi tehdä lumitöitä ja kasata lunta yhteen kasaan. Se oli sitten "lumiukko".
Sisällä siivottiin jääkaappi sisäpuoleltakin pitkästä aikaa. Muutakin siivoilua tuli tehtyä. En jaksanut potea olkapäätä erityisesti, joten pistin haisemaan. Nyt iltamyöhäällä se onkin ollut aika kipeä. 

Junanrataa rakennettiin tänään myös. 
Mitäs tässä seuraavassa kuvassa on tapahtunut...?
Väinö sai katsoa äitien makuuhuoneessa piirrettyä isosta tv:stä. Vein keksejä herralle ja sytytin takkoja sillä aikaa. Kun seuraavan kerran kävin makuuhuoneessa, keksit oli sängyllä. Jokaisesta keksistä oli haukattu pala, jonka jälkeen se oli laitettu keksiveturiin jonon jatkoksi. 

Illalla laitettiin patja lattialle Väinön sängyn viereen kuten tavallista. Joka yö Väinö huutaa äitejä. Jos herra kannetaan väliin, hänestä kuoriutuu pirteä peipponen. Jos hänen vieressään hetken on ja sitten yrittää lähteä omaan sänkyyn, kuoriutuu jälleen pirteä peipponen. Kun on patja lattialla ja äiti rojahtaa jatkamaan uniaan siihen, Väinö jatkaa saman tien uniaan. Äiditkin saa jatkaa uniaan. Tätä patjasysteemiä ollaan harrastettu jo monta kuukautta. 


Väinö riehuu äidin patjalla

Viikonloppuna leivottiin pipareita. Väinökin vähän kokeili, mutta totesi sitten, että piparkakkutaikinan syöminen on hauskempaa.

Valmiitakin pipareita syötiin. Varsinkin sitten, kun niihin laitettiin valkoista ja vihreää tahnaa koristeeksi.Tiin hattivatti-pipariAhkera piparin syöjä

Eilen oltiin ostoksilla. Ostettiin Tiin kanssa yhteiset talvisaappaat. Oltaisi haluttu oikeat aikuisten kuoma-saappaat. Väinöllä on sellaiset lasten kokoiset. Ne vaan oli niin kalliit ja juuri meidän kokokin puuttui. Ostettiin sitten vähän halvemmat.
Ostelun jälkeen Tii ja Vää jäivät pihalle leikkimään. Stiga-riehuminen jatkui jälleen.

Väinö löysi kantoliinan sohvalta. Sitä testailtiin.


Väinölle iski jokin pelko. Täytyy parkkeerata jo nyt sinne patjalle.

1 kommentti:

  1. Keksijuna ja noi ilmeet!
    On turvallista nukkua kun äibbä on lähellä.
    Anni

    VastaaPoista