maanantai 3. syyskuuta 2012

Helsingin reissu takanaTerve mieheen ja naiseen Helsingistä! Tänään kotiuduimme iltapäivällä reissusta.
Kuvia ei tullut otettua juurikaan reissussa. Peräti kaksi kuvaa pääsee nyt tänne blogiin. Huono kamera jää yhä useammin kamera laukkuun odottelemaan.

Perjantaina laitoin kellon herättämään ja kaasutin tallille. Keskipäivän aikoihin lähdimme matkaan. Pysähdyimme nopeasti Reiman tehtaanmyymälässä, mutta muuten sitten ajoimme pysähtymättä. Väinö nukkui tunnin verran sitkeän taistelun jälkeen.
Saavuimme siskoni luokse iltapäivällä. Hetken hengähdettiin ja sitten lähdimme Jumboon seikkailemaan. Istuskelin Väinön kanssa lähinnä lasten leikkipaikassa. Se olikin hieno paikka ja siellä istuisin joka päivä, jos se olisi mahdollista. Lapsia oli tosi paljon, mutta Väinö rohkeasti leikki siellä keskellä. Hauskaa oli.

Lauantaina käytiin jälleen muutamassa kaupassa. Tii lähti kummilapsensa rippijuhliin etukäteen. Väinöä ei viitsitty viedä pariksi tunniksi kirkkoon riehumaan, joten menin itse perässä sitten Väinön kanssa. Hyvin muistui miten kehällä kaasutellaanenkä eksynyt kertaakaan. Hyvä minä! Kehällä tapahtui henkilöauton ja moottoripyörän kolarikin siinä ajellessani. Moottoripyörän kuski pääsi ihan omin avuin pystyyn, joten tuskin mitään vakavaa sattui.

Juhlissa oli väkeä ja hyvät tarjoilut. Rippineitonen oli tosi kauniina (ja kaikki muutkin). Väinö näki aika paljon sukulaisia kerralla. Muutama pieni lapsi oli juhlissa myös. Vähän yli vuoden ikäinen tyttö sai Väinön itkemään, kun hän tarttui Väinön leluun kiinni. Väinö itki kuin vesiputous. Väinön onneksi tai kauhuksi menimme seuraavana päivänä kyläilemään sen samaisen perheen luokse. Väinö alkoi itkemään kahdesti, vaikka tyttö vasta lähestyi äinöä ja Väinön omimia leluja. Voi Väinöä. Pitäisi saada enemmän kokemusta pikkulapsista. Ainakin ennen hoitoon joutumista. Siellä sittenon potentiaalisia lelujen viejiä pilvin pimein.


Kyläilypaikasta lähdimme sitten kohti siskoni asuntoa. Katsoimme illalla "Prinsessa"-leffan, joka ollaan haluttu jo kauan aikaa nähdä. Menimme nukkumaan melkein kaikkina iltoina aikaisin sillä varsinkin siskoni avopuolisolla oli hurjan aikaisia herätyksiä töihin. Sunnuntaina kömmimme petiin ennen kymmentä. Tii nettaili sängyssä ja minä mammuin Väinön kanssa. Väinö nousi istumaan ja mölisi Tiille jotakin ja löi käsiä Tiin tyynylle. Se oli selvästi käsky tulla nukkumaan. Väinö taisi olla onnellinen, kun sai kolme yötä nukkua medän välissä. hän nukkuikin aika hyvin.


Maanantaina (eli tänään) lähdimme sitten aamupuuhien jälkeen ajelemaan kotiin. Väinö oli koko aamun ollut väsynyt ja kiukkuinen. Ajattelin Väinön nukahtavan heti autoon. No, Väinö nukahti sitten pari tuntia unta vastaan taisteltuaan ja nukkui melkein koko loppu matkan.

Oli kiva reissu. Kaiken lisäksi saimme pikkuläppärin kuntoon. Nyt toimii nettitikku tässä koneessa ja jotain muutakin hokkuspokkusta tässä on tehty. Hyvä homma.

Viime viikolla Väinö sai tällaisen hienon repun lahjaksi valmentajalta, joka yrittää opettaa minua hyppäämään Tahvolla. Reppu oli täynnä karkkia, mutta karkit pistettiin purkkiin. Reppua kokeiltiin selkään ja hyvin sopii. Jossain vaiheessa Väinö yritti itse reppua selkään, mutta sitten oltiinkin ihan solmussa.

Väinö on nyt useasti yrittänyt vaatteita ja kenkiä päälleen. Yleensä kengät ovat aikuisten ja "paitana" toimii housut. Yritys on kova siitä huolimatta. Kerran Väinö sai oman kenkänsä jalkaansa ja köpötteli pitkin keittiötä se jalassaan.

Tässä oli nyt pikaisesti kerrottu reissusta. Lisää höpinää tulossa.

3 kommenttia:

 1. Kiva seikkailuviikonloppu on ollut kaikilla. Tuo on hyvä että näkee mukuloita. Jurvan leikkikentällä niitä on iltapäivällä, päivät paikkakunnan muksut on tiukasti piilossa.
  Anni

  VastaaPoista
 2. Ihana tuo haalari, tarttuiko tehtaanmyymälästä mitään mukaan?Meillä on myös nuo samat viking goret,tosi hyvät kengät!ihanan kevyet ja helppo pukee jalkaan.Mikä muuten on väiskin vaatekoko?meillä on vielä 86cm ulkovaatteeissa,nippa nappa menee vielä.,mutta kengissä jo 25!Poika on 1v 7kk

  VastaaPoista
 3. Oi voi. Mun kommentti meni sitten bittiavaruuteen. Väinöllä on 24 koon kengät. Väinöllä kans menee nipin napin 86 vielä. Housuissa puntit on aika usein polvissa asti, joten eiköhän isompaan kokoon kohtapian vaihdeta.

  Myymälästä ostimme toppahanskat, joissa on kätevä vetskari. Saan ehkä peukun oikeaan paikkaan sitten talvella..
  Hieno vihreä toppatakkikin sieltä löytyi.

  VastaaPoista