torstai 20. syyskuuta 2012

Sairastuvasta huomenta

Täällä ollaan sairasteltu oikeastaan koko tämä viikko. Ensin sairastui äiTii, joka siitä huolimatta joutui raahautumaan kouluun. Sattuikin kouluviikko. Sitten Väinö alkoi köhistä ja lopuksi sitten oli minun vuoroni. Kahtena iltana on ollut kuumetta ja iloinen hepuliherra on kiskonut peittoa pois päältäni ja meinannut selvästi, että nyt ei makoilla.
Kun kiskoin hupparia päälle, Väinö varmaan luuli, että olen häipymässä tallille. Se roikkui jalassa ja sitten osasi avata hupparin vetoketjun ja yritti ottaa hupparia pois.

Väinö on selvinnyt flunssasta ilman kuumetta. Krohinayskää on havaittavissa vielä hieman ja räkää tulee aina välillä. Ollaan oltu paljon Väinön kanssa makkarissa isolla sängyllä. Väinö sanoo; "kakaa, kakaa" ja osoittelee tv:tä. Kananlento pyörimään. Väinö on onnensa kukkuloilla kun ollaan sängyssä ja Väinö voi tehdä kuperkeikkoja tai mennä verhon taakse piiloon ja kurkkia sen takaa.
Tiistai-maanantai yönä Väinö nukkui huonosti ja nukuin sitten sohvalla Väinön sängyn vieressä. Väinö heräsi aina yskimään eikä sitten meinannut nukahtaa. Yskänlääke on maistunut ja Väinö joisi sitä enemmän kuin äidit antavat. Myös erilaiset pillimehukeitot ovat olleet herran lempijuomaa sairastuvalla.

Tiistaina sitten Väinö nukkuikin ennätyspäikkärit. Hyvin paketoituna herra sai nukkua kuistilla. Siellä se nukkuikin yli neljä tuntia tavallisen vajaa tunnin sijaan. Itse makasin sen ajan sängyssä leffaa katsellen ja lopuksi tein perunamuusia ja soijanakkikastiketta.

Eilen sitten iski ikävä Tahvoa, kun en ollut hevosta puoleentoista vuorokauteen nähnytkään. Kävin Tahvoa vähän harjailemassa ja rapsuttelemassa. Mittari näytti 38 astetta tallille lähtiessäni. Raitis ilma teki kyllä hyvää tunkkaiselle päälleni.

Nyt toivotaan, että me kaikki parannuttaisi pikapikaa.

Ai niin, Väinö osaa matkia jo monia sanoja perässä. Herra selvästi haluaisi jo puhua ja rakentaa tietämistään sanoista lauseita. Elekielikin on kehittynyt. Kun ikkunasta paistaa aurinko, Väinö osoittaa ikkunaan ja sitten laittaa käden silmän päälle.

2 kommenttia:

  1. Nyt on ollut paljon tautia liikkeellä. Paranemisia!

    VastaaPoista
  2. Ei yhtäkään räkäistä joukkokuvaa postauksessa.
    Anni

    VastaaPoista