tiistai 28. elokuuta 2012

Vastauksia kysymyksiinKysymyksiä tuli muutamia ja niitä saa edelleen laittaa tulemaan, jos jotain kysyttävää on. Tämän postauksen kuvat on ottanut Virpi Lähteinen (paitsi tuo ensimmäinen pallokuva).

Tehoaako EI sana? - Nooo, miten sen nyt ottaa. Jos meillä on vieras, jonka jokin esine on mukavasti tyrkyllä, vaikka kännykkä sohvan kulmalla, Väinö lähestyy kännykkää sormet syyhyten. Kun sanoo "ei saa ottaa, se on Mian kännykkä", niin se tehoaa. Jos "ei"-sanan tarvetta esiintyy tilanteessa, jossa Väinöllä on jokin kiva leikki menossa niin se ei tehoa. Jos Väinö rikkoo lasin ja ottaa ison lasin sirpaleen käteensä niin tarpeeksi hysteerisesti "eitä" huudettua Väinö päästää sirusta irti. Enemmän "ei"-sana ei tehoa kuin tehoaa.
Mikä Väinöstä tulee isona?  - Sen Väinö saa itse valita. Kasvatusmetodit? - Maalaisjärjellä mennään. Kaikkea ei saa mitä haluaa, hampaat pestään aamuin illoin (ja usein siinä välissäkin), karkkia, suklaata, keksiä ym. ei saa, Väinö saa tutkia ja kokeilla, kantapään kautta oppii eli ei pidetä pumpulissa. Mitähän muita metodia tässä nyt onkaan? Hmm.
Mikä saa Väinön nauramaan? -  Kutitus-, takaa-ajo- ja kurkistusleikit, eläinten aivastukset ja muut touhut.

Mitä Väinö inhoaa?  - Kun ei saa tehdä itse. Jos äidit auttaa esim. hammaspesussa. Aamulla pukeutumista. Syöttötuolissa istumista. Nukkumaan menemistä.

Väinön leikit?  - Kuvassakin esiintynyt pihatraktorin työntäminen paikasta toiseen, ratin veivaus, autossa kiipeily ja vipujen säätely, vauvaa leikkiminen äidin kanssa vauva-alustalla, tyynysota, korin kumoaminen leluista lattialle, roikkuapinaleikit ja erilaiset kiipeilyt.

Onko Väinölle tulossa pikkusisaruksia? - Ei ainakaan ihan hetkeen. Katsotaan asiaa uudelleen molempien ollessa töissä niin, että rahaa on tonni kuussa ylimääräistä ja aikaa ajella Tampereelle klinikalle. Niin ja sitä vauvakuumettakin odotellessa.. :D

7 kommenttia:

 1. Kysymys (jos ei ole liian henk.koht.): Mitä klinikkaa käytitte Tampereella?

  VastaaPoista
 2. Käytimme Väestöliittoa Turussa ennen muuttoa. :)

  VastaaPoista
 3. Kuinka paljon hoidot tulivat maksamaan yhteensä? Oliko kyse IVF:stä?

  VastaaPoista
 4. Yhteensä hoidot maksoivat jonkin verran yli 5 tonnia. Viides inseminaatio tuotti sitten tulosta. Ei oltaisi ivf:ää enää kokeiltu. Naisparit eivät saa kelan korvausta hoidoista.

  VastaaPoista
 5. Hups, aika on kullannut muistot noista hinnoista. Pelkät inssit maksoivat tuon 5 tonnia, mutta lisäksi oli vielä ensikäytimaksut, pakollinen käynti psykiatrilla (kaikille pakollinen jotka käyttävät luovutettuja sukusoluja), follikkeliultrat, clomifen-lääkitys (kela ei korvaa naispareille), ovistestit ja Väinön syntymän jälkeen perheensisäinen adoptio maksoi myös. Kyllähän siitä aikamoinen summa syntyy. Raskauden aikana kävimme varhais- ja 4D-ultrissa, joista kela korvasi osan.

  VastaaPoista
 6. Kiitos vastauksesta. Me suunnittelemme suoraan IVF-hoitoon menoa, kun sen onnistumisen todennäköisyys on suurempi kuin inseminaation. Kallista se joka tapauksessa tulee olemaan, kun kela ei paljon naispareille korvaa. Mutta kuten ihanasta Väinöstäkin näkee eihän näitä asiota rahassa mitata! :)

  VastaaPoista
 7. Hups, on mennyt ihan ohi tämä kommentti ja siihen vastaaminen.
  Varmaan se onkin parempi heti kokeilla ivf:ää jos on varaa ja haluaa kaikki hormonihoidot. Toivottavasti tärppää heti ensimmäisestä! Team Väinö pitää peukkuja. :)

  VastaaPoista