lauantai 4. elokuuta 2012

Verenluovutusta ja kierrätysmateriaaleista hiekkalaatikko

Nyt kaikki luovuttamaan verta, sillä vielä toistaiseksi jokainen luovuttaja saa ruusun mukaansa. En muista tarkemmin mikä päivä ruusut loppuvat. 

Verenluovutus oli paljon helpompaa kuin kuvittelin. Väinö viihtyi leikitettävänä lelunurkkauksessa koko ajan. Aluksi oli vähän ruuhkaa ja jouduin odottelemaan hetken aikaa. Ensin sain mennä hb-koppiin, jossa otettiin sormenpäästä verinäyte, josta katsottiin hemppa, joka oli hyvä 147. Jotain muutakin koetta otettiin samasta sormenpäästä.

Sitten sain valita pedin ja valinnan varaa oli sillä kaikki pedit olivat tyhjiä. Otin vielä mehua mukaan ja katselin jotain hevosohjelmaa tv:stä. Se loppui sopivasti hoitajan tullessa. Nopeasti ja kivuttomasti löytyi suoni ja pussi alkoi täyttyä. Sain rullan käteeni jota piti pumppailla, että veri virtaa paremmin. Hoitaja jutteli hetken niitä näitä ja haki minulle lisää mehua jo valmiiksi odottamaan luovutuksen päättymistä. Sitten laite piippasi, että viimeinen 10 milliä enää puuttuu. Alle viisi minuuttia meni siinä. Tosi mukavan hoitajan sain eli kaikki Seinäjoella luovuttavat voivat jonottaa Pauliina-nimiselle hoitajalle. :)
Join paljon, kun sitä suositeltiin ja nappasin tomaatti-mozzarella-kolmioleivät mukaan. Kerrankin oli ajateltu kasvissyöjiäkin. Menimme sitten vielä Väinön kanssa leikkipuistoon hetkeksi leikkimään.

Väinö nukahti aika lähellä kotia autoon. Oli sen verranlämminpäivä, etten jättänyt herraa autoon nukkumaan vaan nostin vaunuihin. Väinö sitten heräsi ja hain hänet sisälle, kun itkuhälyttimestä alkoi kuulua rallatusta.

Tänään valmistui Väinön hiekkalaatikko. Saimme vanhat sängynlaidat tähän tarkoitukseen. Tii ne kasasi hiekkalaatikoksi ja toi töistään pari kauhallista hiekkaa.
Eilen möngittiin jo hiekkakasassa Väinön kanssa ja kanatkin kömpivät perässä kukkulan kuninkaiksi. Eilen tehtiin hiekkakakkuja, mutta tänään Väinö ei ollut oikein hiekkalaatikkotuulella.
Hiekkaa on kiva heitellä silti.
Loppuun vielä pari kuvaa vuohista. Pikkuvuohet pääsivät isojen kanssa toisen kerran samaan. Isot näyttivät mallia miten pusketaan.
Iisakki varovasti puski kumpaakin pikkuvuohta kuin sanoakseen, ettei hätää, mutta minä määrään täällä silti.
Jooseppi tuntui ajattelevan, että "no niin, nyt nuo voi hakea pois. En minä ole mikään lapsenvahti!"


1 kommentti:

  1. Teillä on aika iso kauha, kun pari kauhallista hiekkaa täytti hiekkalaatikon.
    Anni

    VastaaPoista