perjantai 24. elokuuta 2012

Väinön oma huone



Meidän tilaihmetalossa ei ylimääräisiä huoneita ole, mutta taioimme Väinölle oman huoneen meidän makuuhuoneestamme, jossa Väinö on tähänkin asti nukunut yönsä. Pinnasänky hieman muutti paikkaa sohvan muutettua Väinön huoneeseen. Meidän sänky muutti olohuoneeseen sohvan tilalle. On hassua, kun makuuhuoneessa on tv. Nyt voi myös lukea kirjaa illalla sängyssä makoillen ja kääntää yöllä kylkeä pelkäämättä, että Väinö herää.







Hoitopöytä on kasassa nojailemassa seinään





Tii kävi ostamassa Jaffamaton Jaffaverhon seuraksi. Hoitopöytä purettiin kasaan ja se päätyy luultavasti varastoon odottelemaan hamaa tulevaisuutta.
Väinö halusi kivuta pinnasänkyyn meidän vaihtaessa lakanoita. No, sinne herra pääsi ja oli selvästi sitä mieltä, että täällä maataan, kun pitää. Päiväuniaika ei ollut vielä lähimaillakaan.





Väinö on nukkunut huoneessaan yksikseen kolme yötä. Ensimmäiset yöt kukuttiin hieman enemmän ja osan yötä makoilin sohvalla Väinön huoneessa. Viime yö meni loistavasti. Väinö nukahti itsekseen pikapikaa illallaeikä herännyt koko yönä kertaakaan. Ehdittiin tehdä vähän aamupuuhia Tiin kanssa ennen kuin Väinö heräsi.

Tii otti hieman päivästä vapaata töistä ja lähdimme Väinön mummo kainalossa reissuun. Kävimme tallilla, amerikka-kaupassa, hautausmaalla, kotipitsassa ja kaupassa.







Amerikkakaupasta Väinö sai jo joululahjan, joka kätkettiin visusti kaappiin. Traktori tietysti. Niitä Väinö rakastaa.
Hautausmaalla morjenstettiin muutamaa sukulaista. Väinö meinasi moikata monia muitakin, mutta meitä muita ei huvittanut hengailla hautausmaalla loputtomasti. Nälkä kurni mahassa ja suunnittelimme pitsalle menoa.













Olimme viimeksi pitsalla, kun meillä oli vieras viikonlopun. Väinö ei maistanut silloin palaakaan pitsasta, mutta nyt pitsa maistui. Tai oikeastaan dippi. Tii otti sellaisen vegemonsteripitsan, johon tuli dippi mukaan. Pitsan päällä olevat taikinatikutpääsivät dipattaviksi. Väinö imeskeli tikuista dipit uudestaan ja uudestaan. Valkosipulidippi oli aika tujua ja ihmeteltiin miten Väinö siitä niin tykkäsi.
Kaupasta ostettiin sitten kotiin erilaisia kasviksia ja kermaviiliä dipattavaksi.

Loppuun vielä Väinön sanavarastoa; pappa (vaippa), popo (mopo), äittä, öhö/oho, paa-o (Paavo), prryijja (traktori), pyjja (auto, pyörä).. No, nuo tuli nyt yhtäkkiä mieleen. Roskikseen Väinö osaa viedä roskaa. Nyt tästä ollaan niin innoissaan, että porkkanapussikin tyhjättiin lattialle, että saatiin pussi viedä roskikseen. Porkkanat aseteltiin siistiin riviin matolle.

Kävimme muuten katsomassa Väinön tulevaa leikkikaveria. Pienen pientä Pähkinää. Pähkinällä oli kiire maailmaan ja pikkuherra olikin vain 44-senttiä ja alle 3 kiloa. Pää tuntui olevan vain pienen nyrkin kokoinen. Reipas pikkuherra jaksoi olla koko kyläilyn ajan hereillä ja katsoi meitä otsa rypyssä. ÄiTiin vauvakuume pompsahti pilviin..

6 kommenttia:

  1. Tuo oli kyllä teidän talossa iso taikatemppu, tehdä yksi huone lisää: Väinön oma.
    Anni

    VastaaPoista
  2. Hieno huone! Lattiakin on niin hauskan värinen :) Kyllä se oma huone on aika nasta juttu.

    VastaaPoista
  3. Elise, Lattia näyttää vähän sinisemmältä kuvissa. Se on aika hailakan siniharmaa oikeasti. Sopivin lattian väri meidän lattioista on kyllä se.Keittiössä meillä on viininpunainen lattia, joka on aika kulunut. Pitäisi maalata jollain muulla värillä se..

    VastaaPoista
  4. Oletko ajatellut tehdä kysymyspostausta? Olisi mukava päästä kyselemään jotain arjestanne :)

    VastaaPoista
  5. Joo, hyvä idea. Taidankin tehdä sen heti. :)

    VastaaPoista
  6. Ompas Väinöllä kyllä ihana huone ja tuo lattia vasta mainion värinen onkin! :---D Ihanan värikäs kokonaisuus!

    VastaaPoista