maanantai 7. toukokuuta 2012

Mummiviikonloppu ja aarrekätkö!

 Torstaina imuroitiin ja siivottiin Väinön kanssa ahkerasti. Väinölle tuli lähimummo onneksi viihdykkeeksi ja Väinö pääsi vähän ulkoilemaan sillä aikaa kun jynssäsin huushollia vieraskuntoon.
 Asta-mummi löysi sitten vihdoin ja viimein meille navigaattorin ajeluttaessa häntä piktin Pohjanmaata. Torstaina tuli vähän nautiskeltua viiniä ja valvottiin yhteen asti. Tii nukutti Väinöä yli tunnin, jonka jälkeen mummi kokeili viedä Väinön vain sänkyynsä ja kohta pikkumies koisasikin tyytyväisenä.
 Seuraavana päivänä saapuivat Väinön serkkutytöt. He innostuivat ajelemaan junalla tänne, kun kuulivat Astan olevan täällä. Leivoimme kaksi kertaa kääretorttua, sillä ensimmäinen syötiin saman tien. Väinö sai maistaa myös palasen.
 Väinö sai hienon ruohonleikkurin, joak näkyy tuossa kuvassa missä Väinö repii Paavoa. Paavo saa kestää välillä aika kovia otteita.
 Lauantaina tehtiin meille kasvimaata. Lapioitiin pintakerros pois ja sitten mullistettiin kasvimaa hyväksi kasvualustaksi. Innostuttiin sitten kaivamaan aarretta, jonka tiesin olevan tonttimme laidalla. Joskus muinoin joku on kipannut kaikkea roskaa tuonne monttuun ja ajan mittaan montussa olevat esineet ja roskat ovat puoliksi peittyneet mutaan. Otimme lapiot käsiin ja kaivoimme sielä muutamia vanhoja arabian lautasia, jotka olivat yllättävän hyvässä kunnossa. Löysimme myös ikivanhat arabian kulhon, joka oli rikki. Kuulemma olisi ollut arvokas..

Montusta löytyi myös varmaan maailman ensimmäinen parranajokone, ruokailuvälineitä, kilometrikaupalla ruostunutta piikkilankaa, lasipurkkeja, metallipurkkeja, maalipurkkeja ja vaikka mitä.
Pengoimme myös pienen kömön, joka tuossa tontin reunalla on kököttänyt. Siellä on lattia pettänyt, joten ei olla siellä paljoa tutkiskeltu. Löysimme kuokan ja rautaharavan meidän kasvimaaprojektiin, perunakappoja, kirnun, pärekorin, jokin puinen viinalaatikko jossa on tekstiä, pieni vihreä tuoli.. Tavaraa kömöön jäi vielä paljon. Lampaantaljakin siellä roikkui. Näistä aarteista voisinkin vielä ottaa kuvan näytille.

Väinön nukutukseen saatiin uusi metodi ja ollaan nyt joka ilta torstain jälkeenkin laitettu Väinö suoraa omaan sänkyynsä. Perjantaina Väinö sammui hetkessä, lauantaina taisteltiin puoli yhteen asti ja eilen meni yli tunti. Tänään Väinö vielä tuntuu taistelevan unta vastaan. Laitetaan siis Väinö omaan sänkyynsä, juotetaan iltamaito ja laitetaan Väinö aina makuulle kun nousee ylös. Huoneesta lähdetään pois kun Väinö viihtyy makuullaan eikä kipua sekunnissa pystyyn. Uusi metodi on kyllä ollut hyvä. Kyllä Väinö varmasti jossain vaiheessa nukahtaa nopeammin kun tottuu uuteen rutiiniin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti