maanantai 18. marraskuuta 2013

Kroisantteja kiireisille



Tässä postaus pikaherkusta. Tutustuttiin tämmöiseen hassuun purkkikroisantti-hommeliin Turussa asuessamme. Silloin purkki oli keltainen. Yleensä nämä löytyvät kaupasta maitohyllyä vastapäätä.

Purkkin punainen kuori kuoritaan pois. Kun purkkia hieman vääntää, se posahtaa auki. Sisältä putkahtaa taikinarulla. Se rullataan auki. Veitsen avulla erottelen kroisanttikolmiot toisistaan. Juustoa voi lisätä maun mukaan kroisantin sisälle ja päälle. Ohjeessa lukee, että niitä paistetaan uunissa 12-15 minuuttia 200 asteessa. 180 astetta olisi ehkä ollut parempi. Kroisantin jäivät ehkä hitusen raa´aksi sisältä, joten alhaisempi lämpö ja pidempi paistoaika olisi ehkä ollut parempi. 

























3 kommenttia:

  1. Ahaa, vai tuollaisia ne purkit ovat! Mä oon niitä silmäillyt, ja ihmetellyt, että onko siellä jotain minikroisantteja vai kuinka ne sinne on ängetty :D

    VastaaPoista
  2. Om poka! Ei oosi mun äitini tienny. No en tienny mäkää.
    Anni

    VastaaPoista
  3. Elise, me kans Turussa ihmeteltiin ja pyöriteltiin purkkia. Sitten rohkeasti ostettiin yks kokeiluversio. :D Se oli jännää.

    Mummo, joo, poka om!

    VastaaPoista