perjantai 1. marraskuuta 2013

Ensilunta ja työasioita


Ensilumi satoi näille huudseille 17.10. Kuulemma muualla päin Ilmajokea ei niin paljon lunta ollutkaan kuin täällä Nopankylässä. Katsottiin Väinön kanssa ikkunasta kuinka taivaalta satoi jotakin valkoista. Väinön mielestä se oli "kääpäsiä". Lunta tuprutti vain hetken aikaa ja kun päästiin ulos, olikin jo lumisade loppunut. 


Lumi suli parissa päivässä, eikä vielä ole sitä tullut lisää. Ihan mukavaa, ettei tarvitse liukkaalla ajella Vaasaan kouluun. 

Työharjoittelu päättyy tänään. Viisi viikkoa meni ihan siivillä. Oli hauskaa ja mielenkiintoista. Sain ihan vapaat kädet heti alusta alkaen ja tekemistä riitti. Tämä viimeinen viikko on ollut tutkintoviikko, josta on arviontitilaisuus vähän myöhemmin. 

Eilen oltiin aamupäivällä hammashoitajalla. Väinö leikki odotushuoneessa leluilla ja kyseli "missä hammasjääkäli on?". Kohta sitten hammashoitaja kutsui meidät sisään. Väinö vähän ujosteli eikä olisi halunnut istumaan hammaslääkärintuoliin. Otin lopulta Väinön syliin vauva-asentoon aj sitten yritettiin houkutella Väinöä avaamaan suunsa. Siinä olikin hommaa. Väinöllä oli suu tiukasti kiinni, silmät myös ja vielä lelu suun edessä. Lopulta, kun hampaat saatiin vilkaistua läpi, saatiin Väinöä kehua ylenmäärin. 
Kohta olisi pitänyt taas avata suu, kun hoitaja halusi laittaa fluorimössöä. Väinöllä jo alahuuli väpätti, mutta ihan vähän mössöä sitten saatiin muutamaan hampaaseen. Jätettiin sitten mössönlaitto siihen, ettei ihan itkua tule. Kun oltiin lähdössä, hoitaja antoi hammasharjan ja sitten vielä tarjosi Väinölle tarjotinta, joka oli täynnä kaikenlaisia leluja. Väinö epäluuloisesti hiipi kohti leluja samalla tiukasti kulmien alta hoitajaa tarkkaillen. Väinö tuntui ajattelevan, että "se varmaan hyökkää suuhun heti, jos ei ole varovainen". Väinö sai otettua tarjottimelta sitten sellaisen löllö-liskon. 
Autossa Väinö oli taas jo oma itsensä. Löllö-lisko oli kiinnostava ja sillä Väinö leikki. Kauppaan mentiin seuraavaksi ja ajattelin, että Väinö voi liskon ottaa mukaan kauppaan. Yleensä ikinä leluja tai mitään muutakaan ei oteta kauppaan ja piste. No, Väinö on hyvin sen oppinut, sillä hän jätti liskon ihan oma-aloitteisesti autoon odottamaan. 

Ehdin olla kotona puolisen tuntia, kun jo piti kiiruhtaa työharjoitteluun. Sieltä menin sitten suoraa iltakouluun Vaasaan. Englanti alkoi. Illalla olin kotona vasta yhdeksän jälkeen. 

Seuraava työharjoittelu olisi pakko olla palkallinen, sillä on pakko laittaa Väinö sitten kunnalliseen hoitoon. Tämä viiden viikon harjoittelu oli vain 4-5 tuntia päivässä, joten mummo pystyi sen aikaa Väinöä hoitamaan. Seuraava harjoittelu luultavasti on ainakin 8 tuntia päivässä..

1 kommentti:

  1. Ihana hammasjääkäji.
    Siis lunta siä ollu, ei täälä.
    Anni

    VastaaPoista