sunnuntai 20. lokakuuta 2013

Ulkohommissa ja sisäpuuhissaTänään ahkeroitiin kahteen otteeseen klapikoneen kanssa. Ensin puettiin vaatteita kuin talvisotaan oltaisi lähdössä. Aamu valkeni vajaassa kymmenessä pakkasasteessa. Hyrr!

Menin jo edeltä halkomishommiin ja Tii sai kunnian pukea pikku-Väinö. Upouudet Reimat ei millään meinannut mennä Väinön käsiin. Piti sitten vaihtaa muihin hanskoihin.

Tässä tyylinäyte puun halkomisesta.


Vaihe 1. Työnnä puu kohti terääVaihe 2. Pidä puu pystyssä, sormet suorinaVaihe 3. Kun terä on läpi, nylkytä puuta, että se irtoaa


Huom! Kiskaise kädet pois, jos käy näin

Noita sormille kippaavia puita on koettu muutamia. Puu kippaa nanosekunnissa ja saa olla tarkkana, ettei kädet "tipu" terää kohti. 
Välillä puuhommista käytiin Väinön kanssa sisällä syömässä. Tässä Väinö laittaa roskat "roskikseen" eli kaivinkoneen kauhaan. Kun Tii tuli klapihommista, minä lähdin vaihtamaan autooni talvirenkaita. Kitkathan siihen sitten tuli.. Tiin autoon vaihtaa kaikki renkaat samassa ajassa kuin minun autoon yhden. Pultit oli selvästi pistetty jossain liikkeessä kiinni ja sain tehdä hommaa, että sain pultit auki. Tuumailtiin myös, että mitkä pultit vanteisiin menee, sillä mukana oli tullut myös toisenlaiset pultit. Jommat kummat piti olla joko talvi- tai kesärenkaissa. Kun nyt muistaisi kummin päin se oli ja kummat pultit.. No, eiköhän renkaat normipulteilla pitäisi kiinni pysysä? Pitää ehkä vähän varmistella kiristyksiä välillä.

Tii ja Vää tulivat myös ulos. Tii vaihtoi viimeisen renkaan, kun meinasi itseltä mennä hermo. Vietiin Väinön kanssa sitten klapeja talvisäilöön kottikärryillä. Tii oli saanut ison pinon niitä aikaan aamupäivän aikana. Sitten taas jatkettiin klapien tekoa. Kaukana on hyvä ollaMä sain sen halki! Hyvä mä.

2 kommenttia:

  1. On niin tuoretta puuta ettei meinaa haljeta, jumittaa vain. Kovien pakkasten jälkeen noikin kirahtaa vain halki.
    Anni

    VastaaPoista
  2. Väinö viisaa klapikonetta: Se on Pupen. Mummo sanoo: Eiku se on Eekin. Tätä vuoropuhelua monta kertaa ja mukula painottaa sanaa Pupen ja on ilkikurisen näköinen. Se tietää että mummo on oikeassa.
    Anni

    VastaaPoista