lauantai 31. elokuuta 2013

Väinö talliapulaisena


Pienen taistelun jälkeen sain Väinölle aamupäivällä vaatteet päälle ja sitten lähdettiin eväsretkelle tallille. Sillä aikaa, kun Väinö söi eväitä, äiti pesi Tahvo-heppaa. 


Väinö viihtyi hyvin, vaikka aikaa meni pelkkään pesuun neljäkymmentä minuuttia. Väinöllä oli eväänä tacosipsejä, pillimehua ja keksejä. Lelujakin oli jos jonkinmoista. Yleensä Väinö ei viihdy tallilla ollenkaan, mutta nyt pikkuherra oli reipas ja istuskeli rauhassa katsomassa kuinka Tahvo puhdistui. 
"Tyhmä Tahvo" kuului kommentti, kun mustavalkoinen malttamattomana kuopi pesun loppupuolella. Viemässä Tahvoa laitumelle

Puhdas heppa meni tietenkin piehtaroimaan ja Väinö meinasi, että hevonen meni nukkumaan.


änri böötsi 

Laitumelle mennään pellon kautta. Väinö teki lähempää tuttavuutta ja tutki, että "mistä ruoka tulee". Iltasatuja lukiessa ollaan käyty läpi mistä maito tulee. Ehkäpä nyt aletaan selostamaan mistä leipä tulee. :DOmassa lapsuudessani viljapeltoon katosi noin vain. Nykyään pellosta löytyy helposti kaksi vuotiaskin. Korret ovat tainneet lyhentyä vuosien mittaan melkoisesti.


Takaisin tallissaLahja Tiinalle

Nuo pienet norsut olivat koko reissun Väinön kädessä. Ne ovat alunperin olleet suitsukepidikkeitä, mutta nyt Väinön aarteita. 

Illalla päästään Nopankylän kyläjuhliin katsomaan menoa ja meininkiä.2 kommenttia:

  1. Noin puhdasta Taffoa en oo nähnykkää. Enkä noin sövöä mukulaa.
    Anni

    VastaaPoista
  2. Joo, ei oo moni muukaan nähnyt kun Tahvo menee heti pesun jälkeen menee mutaan piehtaroimaan. :D Onneksi on kamera jolla voi ikuistaa ennen piehtarointia.

    VastaaPoista