keskiviikko 21. elokuuta 2013

Asta-mummin mökillä


Tänään illalla saavuimme takaisin kotiin minilomalta. Kuvia otettiin 920 kappaletta, joista 30 pääsee tähän postaukseen. Koittakaa kestää kuvapaljoutta. 

Mummin mökillä parasta taitaa olla mummi tietenkin itse sekä ihana vesistö, joka alkaa ihan jo pihan laidalta. Väinön kanssa saa aina olla tarkkana, ettei herra pääse itsekseen harhailemaan ja molskahda laiturilta veteen. Onneksi Väinö tottelee kiltisti eikä kamalasti riehu laiturilla.


Vesi on kyllä kirkkainta maailmassa. Tätä vettä uskaltaisi vaikka juoda. Saunasta käytiin pariin otteeseen uimassa. Mittarin mukaan vesi oli lämmintä, mutta ilma oli aika viileä, joten ihan virkistävää kyllä oli pulikoida. 

Sienireissuja metsään tehtiin kahdesti. Ensimmäinen retki oli tynkä, koska yhtäkkiä alkoi satamaan ihan kaatamalla. Tii aj Vää pääsivät nopeasti autoon suojaan, mutta minä ja Asta kastuimme aivan litimäriksi, koska rämmimme kauempana metsässä. 
Väinölle oli löytynyt jostakin tämmöinen söpö pipo päähän tynkäretkelle. 


Hätävilkut päälle, kun sataaVäinö sienenkerääjä

Asta oli onneksi saanut aikaisemmin saaliiksi kanttarelleja, joista teimme kanttarellikeittoa. Siitä tuli hyvää! Ripottelin vain keittoon liikaa suolaa, joten se olisi ollut parempaa kastikkeena. Seuraavana päivänä kävimme taas sienimetsällä ja löysimme ihan kivasti kanttarelleja sekä mustia torvisieniä. Teimme sitten keittoa niistä mustemmista. KanttarellikaveritMustatorvetMustatorvisienikeitto

Keitto oli alkuruoka kaiken muun herkkuruuan lisäksi. Keitosta tuli superhyvää, kun tajusin jättää suolan kokonaan pois. Kasvisnyytit, soijanakit, vuohenjuustotomaatit ynnä muut kävivät grillissä ja sitten herkuttelemaan. 

Väinö söi aika vähän koko reissun aikana. Vähän se maisteli ruokia, mutta ei syönyt kunnolla muuta kuin itsetehtyä jäätelöä mansikoiden kera. 

Meillä oli mukana Paavo-koira ja Tossu-kissanpentu. Kaksikko villiintyi välillä riehumaan.

Väinö oli onnessaan Tossusta, kun se oli koko ajan siellä missä mekin. Aika vähän Väinö oli kissan kanssa näin rauhassa.
Monta kertaa piti herraa komentaa, kun kissa nousi ilmaan suurin piirtein pelkistä karvoista. Väinö oli myös mustis, kun Paavo ja Tossu leikkivät. 

Ihanaa rantasaunaa saatiin käyttää jokaisena iltana. No, kerran käytiin päiväsaunassa. Väinölle löytyi serkkujen käytössä ollut vanha kylpytakki.

Väinö viihtyi saunassa. Koko ajan olisi pitänyt heittää löylyä. Ihme kyllä pikkumies suostui välillä istumaan pesuvadissa alemmalla lauteella. Ääntä riitti


Hiljaiseen mökkiin tuotiin kyllä ääntä enemmän kuin tarpeeksi. Väinön mielestä oli hauskaa käydä joka välissä yläkerrassa ja tulla pyllyliukua alas. Ylhäältä löytyi iso ankka-pehmolelu, jota Väinö vei edes takaisin. Hauskaa oli myös olla reppuselässä, kun äiti kerrankin jaksoi juosta ympäri mökkiä.

Tänään alkoi olla jo aika väsynyt meininki pikkumiehellä. 
Väinö ihme kyllä nukahti autossa heti alkumatkasta ja nukkui Jyväskylään asti. Tii kaasutteli koko matkan kuskina. Oli hassua, kun oli ihan sunnuntaiolo, vaikka olikin arkipäivä. 

Kiitos Astalle täyshoitolalomasta! Tullaan taas pian tuomaan ääntä hiljaisuuteen. :)

1 kommentti:

  1. Ahhh, kuvia. Kolmannessa kuvassa Väinö on kuin filmitähti kädet levällään. Ruskeas kuvas kivien päällä on vesi, kesti hetken huomata se. Muut söi ja kokkas, Vnö paastosi. Se harrasti liikuntaa, liukumäki vaikka portaista.
    Tänään toiseen mummolaan.
    Anni

    VastaaPoista