tiistai 17. syyskuuta 2013

Lastenohjelmat top 10 (Väinön mielestä)


Väinö katsoisi aamusta iltaan ja illasta aamuun vain piirrettyjä, jos saisi itse päättää. Mitkä niistä kaikista ovat Väinön suosikkeja? Koska niitä katsellaan?

Pikku Kakkosta katsellaan aamuisin. Aika usein Väinö tahtoo heti herättyään leikkiä eikä katsoa ohjelmia. Kakkostelun jälkeen tulee Väinön aamusuosikki eli Oktonautit. 

Aikaisemmin Väinö rakasti Vaahteramäen Eemeliä. Nyt se vähän pelottaa, koska yhdessä jaksossa kiljutaan hiiren takia. Kaikki nukkumis-kohtaukset on Väinölle liian pelottavia. 

Myyrä-dvd:t ovat aika uusi juttu meillä. Se on Väinön suosikki. Siinä ei ole mitään pelottavaa ja Myyräkin on aina hyvällä tuulella. Myyrän "tsädi tsädi"-ääntä Väinö matkii. Samalla tietenkin osoitetaan sormella samalla lailla kuin Myyräkin. 

Tässä kollaasissa on parin minuutin aikana ottamiani kuvia Väinöstä, kun herra katselee Myyrää. Paljon ilmeitä. :)
Onni oli ylimmillään tässä taannoin, kun Tii oli tilannut Postimies Pate-dvd:itä. Myös Posti-Pate-hahmo, -auto ja kissa meiltä löytyy. Väinö lauleleekin autolla ajellessaan "postin tuo, postin tuo".

Jokunen aika sitten Väinö rakasti Keltaisen Kirafin tarinoita. Siinä on lyhyitä yksinkertaisesti tehtyjä animaationpätkiä. Kun yksi pätkä on katsottu, paluu päävalikkoon automaattisesti ja "Ti diii di diii di di di..". Ja kun painaa uuden pätkän pitää ensin kuunnella tuo kauhea musiikki ja jälleen taas kun pätkä on ohi ja palataan päävalikkoon. Kun Väinö on pari pätkää tuota katsonut, koko päivän soi päässä tuo musiikki. Onneksi se ei tunnu enää olevan niin suosiossa..

Väinö saa katsella myös isojen poikien elokuvia, kuten Kananlento, kummatkin Madacaskarit ("mamakashkaji") ja Leijonakuningas. Sensuuri iskee kyllä välillä varsinkin Leijonakuninkaassa ja skippaan sellaiset pelottavat kohdat. Ainakaan vielä Väinö ei ole tajunnut, että elokuva yhtäkkiä hyppää jonkin oleellisen kohdan yli. :D Kananlennossa Väinöä ei pelota mikään ja se on elokuvista Väinön suosikki. Varsinkin tämän musiikin soidessa, Väinö on ihan onnessaan! Onneksi se löytyy tuubistakin niin voidaan pitää aina päivätansseja. :)
En tiedä tuliko tässä nyt kymmentä lastenohjelmaa käytyä läpi. No ei se mitään. Tässä on tämän hetkinen tilanne siitä mitä Väinö katsoo.

1 kommentti: