sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Vuoffet kesälaitumellaVuohet ovat olleet jo pari viikkoa kesälaitumella ja tänään Tii teki ison laajennoksen kesälaitumelle. Väinö sanoo vuohia "vuoffeiksi". 
Herrasväki ei sitten tajunnut, että vanhasta laitumesta pääsee uudelle puolelle. Ei ollut edes tolppia välissä. Piti silti mennä kävelemään vanhalta puolelta uudelle niin silloin sarvipäät tajusivat tulla perässä. Samalla otin muutaman kuvan.Iisakki ja Jymy

Vammakuvassa Jörö eli "Jöjö"


Seuraavassa kuvassa Iisakki, Jooseppi ("Soopetti"), Jymy ja Jörö. Neljän kopla aina yhdessä.


Vanhan laitumen rajalla
Väinö kummastelee miksi äiti makaa nurmikolla


Ennen vuoheilua pistin kasvimaan kuntoon. Tai pienen osan siitä porkkanoille. Myös danoninojen mukana tulleet parsakaalin siemenet pääsivät möyrimään multaan. Parin-kolmen viikon päästä pitäisi porkkanat itää.. Pilvien tarkkailua


Oltiin lopulta koko perheenvoimin pötköttämässä nurmikolla. Pohdittiin miten harvinaista se on; koko perhe koossa ja "ei-mitään" tekemistä. Kohta keksittiinkin, että lähdetään taimitarhalle. Kaikenlaisia hienoja kesäkukkia olisi löytynyt, mutta käteisbudjetti oli rajallinen. Monen monta 0,5-0,8 e:n kukkaa kuitenkin kotiin kannoimme. Kallein ostos oli Stevia 1,5e. 

Meidän täällä pikkuruisessa kylässä kyläkoulu on porskuttanut henkihievereissään monta vuotta. Nyt taitaa olla koulun viimeiset päättäjäiset, ellei kesän aikana jokin lestadiolaisperhe muuta tänne päin. Harmi, sillä ollaan pohdittu, että ellei Väinö pääse sinne pikkukouluun niin seuraava vaihtoehto on Steinerkoulu Seinäjoella asti.. No, onpahan Väinön kouluikään vielä monen monta vuotta. Luultavasti ollaan joka tapauksessa Seinäjoella kummatkin töissä, joten Väinöllä on oma henkilökohtainen koulukyyti. :) 

2 kommenttia:

 1. Kyllä oli päkäpässit kalunnu edellisen kenttänsä. Kiva kun on lääniä minne päästää. Seuraavas läänis onkin pajupuskia, jos sinne laitetaan, ei oo puskia enää.
  Väinöstä kantsii ottaa kuva niin kuten "vammakuvassa" Jörö. Saa lihavampia Väinö-kuvia.
  Aha, se oli vuoffet, mä oon ihmetelly mitä mukula puhuu muoviista. Muovit pellolla.
  Anni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puskia varjellaan. Ne toimii näköesteenä. Lisää vaan sais puskat kasvaa.
   Vuoffeista Väinö usein puhuu. Nyt se höpöttää "tiita"-sanaa josta en tiedä mitä se tarkoittaa. Taivaalle yleensä näyttää. Lintu sanan osaa sanoa eikä se Tiinakaan oo. Hmm.

   Poista