lauantai 4. toukokuuta 2013

Juoksupyörä testissä ja laihtumisestaTii tilasi Väinölle tällaisen juoksupyörän. Se on siis kuin oikea pyörä, paitsi että polkimet puuttuu. Väinö sai testailla pyörää sisällä, kun saatiin pyörä ensin kasaan. Tänään sitten testailtiin menoa ulkona. Väinö kävelee pyörän kanssa, eikä istu satulassa. Se varmasti tulee sitten myöhemmin kuvioihin, kun tasapaino paranee. Väinö jaksaisi pyörän kanssa kävellä loputtomasti pienestä flunssasta huolimatta. 


Paavo oli meidän kanssa pyörää testaamassa kotikujalla. Iltapäivällä käytiin pyöräilemässä postilaatikolla asti. 


Eilen Väinö nukahti normaaliin aikaan ja me kömmittiin meidän normaaliin aikaan sänkyyn eli yhdentoista aikoihin. En ehtinyt edes nukahtaa, kun Väinö alkoi rallattamaan. Väinö raukka oli ihan väsynyt, mutta ei saanut unta pitkään aikaan, koska oli niin tukkoinen. Väinö sai lasten yskänlääkettä ja sitten lopulta vielä särkylääkkeen. Kolmelta sitten päästiin nukkumaan. 
Aamulla heräsin iloisesti jo seitsemän aikoihin, koska oli niin valoisaa. 
Onneksi Tii löysi päivällä kauppareissullaan sellaisen silmälapputouhun ja heti testasin niitä Väinön päiväuniaikaan. Ensimmäiset päiväunet tulikin nukuttua sitten kahteen vuoteen. Tunnin pituiset tuntuivat olevan ihan sopivat, koska pitkien päiväunien jälkeen on ihan sekaisin.


Lopuksi vielä laihduttamisesta mietteitä. En ole oikeastaan laihduttamalla laihtunut, vaan elämäntapani on muuttunut pienellä vaivalla. En meinaa uskoa puntarinlukemia enää, koska laihtuminen ei ole ikinä ollut näin helppoa. Suurin syy tähän on ratsastus. Viimeksi valmennuksen aikana paloi 800 kaloria ja muutenkin maastoillessa menee ainakin 600 kaloria. Kun melkein joka päivä ratsastaa, pysyy kalorit kurissa. Tallilla oloaikakin vaikuttaa, sillä silloin ei voi olla jääkaapilla. Kaloreita en kyllä laske, mutta on aina mukava nähdä sykemittarista sykkeet ja kalorit ratsastuksen jälkeen.

Olen juonut paljon enemmän ihan normaalia hanavettä kuin aikaisemmin. Oikeaa ruokaa olen syönyt niin paljon kuin vain on mieli tehnyt. Välipala on aika usein ollut iso salaatti, jossa on juustoa. Se on herkkua. Ihan ilman oikeita herkkuja en ole elänyt vaan Marianne-karkit on sallittujen listalla. Kun on vain yksi herkku mitä saa syödä, tulee syötyä vähemmän kuin ne on tuttuja ja tylsiä. Keksiä olen pari kertaa syönyt Asta-viikon jälkeen myös. 

Jännityksellä odotan koska painonlasku tyssää ja täytyy alkaa rehkimään, jos haluaa tuloksia aikaan. Mitään tiettyjä tavoitepainolukemia minulla ei ole ollut vielä. Ainoastaan kunto saisi kohentua, että pysyisi paremmin hevosen selässä hypätessä. Herkkusalaatti


Kokeilen kaivaa kovalevyn uumenista jotakin ennen-kuvaa ja uusista kuvista jälkeen-kuvaa. Laitan niitä sitten näytille.

1 kommentti:

  1. Toi on mainio tapa laihtua, kun on kivoissa hommissa, harrastuksissa. Aika hurahtaa ja kunto kasvaa eikä jääkaappi tule mieleen.
    Jänskä juoksupyörä. Lähdette pian yhdessä lenkille. Ja hethieno kypäräkin.
    Millä ilveellä mukulan sai pyörtämään kotikujalla ilman vastustusta? Mä aina sanon: nyt käännytään, mukula lisää vauhtiaan, mä käännän sen fyysisesti, kävelen kotiin päin ja juttelen niitä näitä, se kääntyy takasi, käännän, kävelen kotiin päin. Muutama täyskäännös tarvii, niin saadaan nokka kohti kotia.
    Anni

    VastaaPoista