keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Kuolakalle pyörii ja mietteitä vauvakuumeiluista.

Väinö on nykyisin aina ihan kuolassa. Äitien paidat ovat kuolassa ja bodyt ihan ui kuolassa. Neuvolantäti sanoi, että kuolaaminen voi aiheuttaa nenän tukkoisuutta. Tukossa oli pikkumiehen nenä eilen ja tänäänkin aina välillä. Sopivasti purskahti sitten maidot nenästä rinnalla ollessa. Sehän kuulemma auttaa tukkoiseen nenään.



Alemmassa kuvassa meidän kuolaleuka on päässyt haistelemaan ulkoilmaa. Mummolassa ollessa Väinö pääsee aina käväisemään koirien kanssa terassilla.




Väinö meni mummolassa eilen "katon kautta ympäri" eli mahalta selälleen. Väinö on alkanut viihtyä mahallaan ja jaksaa olla suorilla käsillä jonkin aikaa. Eilen sitten Väinö katsoi niin kovasti sivulle, että puolivahingossa pyörähti hurjaa vauhtia selälleen. Alustana ollut huopakin tuli mukana ja niin oli pikkumies rullalla.


Onkohan Väinön oireet nyt sitten tulevien hampaiden takia? Yöt on ainakin mennyt hieman huonommin kuin ennen, kuolaa, kuolaa, puklua, kaiken järsimistä.. Ei siis samanlaista lelujen tunnustelua suulla vaan hulluna pitää saada jotain purra. Mieluiten äitien käsiä.

Tiedän, että näistä ennakko-oireista itse hampaan puhkeamiseen voi mennä kuukausiakin.. Kun se ensimmäinen hammas tulee niin pikkuvauva-aika taitaa sitten viimeistään olla ohi. :)


Olen huomannut, että monilla on tässä vaiheessa jo "vauvakuume". Enemmän se taitaa olla raskauskuume, kun vauvahan jo on. Itsellä ei ole ikävä raskautta, vaikka raskaus olikin todella helppo. Ei myöskään ole vielä haluja saada toista vauvaa, vaikka vauvakin on helppo. Toivottavasti vauvakuume vielä joskus iskee, sillä itselle Väinön jälkeen ehkä tärkein suhde on pikkusiskoon. Sisarussuhde on jotakin erityistä. Kovin isoa ikäeroa en haluaisi Väinön ja ehkä tulevan vauvan välille, mutta eipähän sitä pakosti uudelleen edes tulisi raskaaksi. Eikä nyt ole ainakaan neljään vuoteen varaa maksaa tonnia per yritys Tampereella asti.

4 kommenttia:

  1. Meillä lasten ikäero on 3v 9kk. Kaikissa ikäeroissa taitaa olla omat hyödyt ja haasteet. Lapset on kokonaisuudessaa kuitenkin kuin paita ja peppu. Tämäkään ei kokonaisuudessaan hurjan paha ikäero ole :) . Ihan epäoikeudenmukaiselle toisinaan tuntuu se, että miten epätasaisesti ne raskaudet jakaantuu.

    VastaaPoista
  2. Totta. Lapsia ei kuitenkaan voi suunnitella syntyväksi oman mielensä mukaan. Itsellä on 3 vuotta ikäeroa siskooni ja se on tuntunut hyvältä ikäerolta lapsena (ja sen jälkeenkin tietysti).

    VastaaPoista
  3. Ooi!<3 Sais Väinöki sitte riitelykaverin.:D Me oltiin ainki kovia riitelemään piänenä. Nykyään ei onneksi enää tarvi.

    T: Guii

    VastaaPoista
  4. On se mukavaa kun on sisarus, aina kaveria kenen kanssa olla. Ja vanhemmatkin pääsee joskus tekeen omia juttuja jos on kovin vaativa pikkuinen kun on joku kenen kanssa leikkiä ja taistella. Meillä on ollut hyvin nuo pojat tuolla 1v2kk ikäerolla. Voisi olla erijuttu jos toinen olisi tyttö. Näin mä olen lohduttanut itseeni kun ei ole rinsessaa siunaantunut :)

    VastaaPoista