tiistai 15. tammikuuta 2013

Touhutalolla touhuamassa


Kaasuteltiin aamupäivällä testaamaan Seinäjoen Touhutalon. Kahden tunnin leikkiaika maksaa yli 2-vuotiailta 12 euroa. Enempää ei kyllä varmasti jaksettaisi leikkiäkään yhteen putkeen.

Pallomeri oli Väinön suosikki. Varsinkin tämä mihin sai liukua mäkeä pitkin.
Sitten testasin Väinön kanssa tällaista todella jyrkkää mäkeä. Hieman meinasi olla liian kova vauhti, mutta onneksi vauhti hiljeni nopeasti liukumäen alaosassa. Väinö vain katseli haikeana pallomerelle päin.Uudestaan ja uudestaan piti päästä laskemaan. Ellei äiti auttanut niin sitten kiivettiin itse.

Kolme eri mäkeä testattiin. Tii ja Vää testasivat tällaisen samanlaisen mäen, mutta vain korkeamman version.Touhutalolla oli tosi kuuma. Harmitti, kun lähdin paksussa hupparissa matkaan. Pitkät kalsarit kävin riisumassa vessassa.
Tämä seuraava tasapainoilupötkö oli pallomeriliukujen jälkeen toinen suosikki. Tätä Väinö meni edestakaisin ja aina päässä hyppäsi isolla loikalla äitien syliin.
Oltiin enimmäkseen lattiatasolla liukumäki-kiipeämisiä lukuunottamatta. Väinö aina kiivetessä vähän kitisi ja olisi halunnut alas. Tykkäsi se sitten, kun tajusi, että mennään laskemaan. Lopulta herra alkoi vaikuttaa väsyneeltä ja hepuli iski.Vielä testattiin nopeasti trampoliini, jossa olisi saanut helposti vaikka miten kovat vauhdit. Hyvin pomppi.Tänne mennään toistekin. Saan treenata samalla kameran käsisäätöjä.

Tänne loppuun voisinkin kertoa meidän viimeaikaisista nukkumajärjestelyistä. Illalla Väinö nukahtaa helposti, mutta herää joka yö samaan aikaan. 00:50 Väinö alkaa kitisemään ja joudun ravata tunti kausia sängyn ja Väinön huoneen väliä. Väinö piristyy kohta ja sitten ei meinaa nukahtaa millään. Jos otetaan Väinö väliin toisen kitinän kuuluessa, Väinö saattaa nukahtaa nopeasti... Tai sitten valvotaan tuntikausia. Yleensä yövalvomiset ovat ainakin omalta osaltani kestäneet 3-4 tuntia. Aamulla sitten Väinö nukkuisikin vaikka miten kauan, mutta ollaan herätetty herra ihmisten aikaan, ettei päiväunet mene liian myöhäisiksi. Mahtaakohan tämä olla jokin 2-vee-vaihe vai onko huoneen uusi järjestys vaikuttanut uneen?

Uudenvuodenpäivänä vietiin pinnasänky varastoon ja kannettiin isojen poikien sänky alas. Samalla vaihtui sängyn paikka. Pari ensimmäistä yötä meni ihan hyvin. Väinö ei ole kertaakaan noussut itse sängystä pois, vaikka hyvin pääsisikin. Sitten alkoi se yökitinä ja yhtä yötä lukuunottamatta ollaan valvottu joka yönä tuntikausia.

Maanantaina on 2-vee neuvola. Mukava tietää herran tarkat mitat jälleen. Olisi ihana varastoida turvaistuimen  ärsyttävä "sylipalikka", mutta sitä pitäisi herralla pitää 15-kiloiseksi asti. Oma puntari näyttää Väinön olevan vasta vähän yli 12-kiloinen..

En muista olenko kirjoittanut tuttivieroituksesta. Ensimmäisen hammashoitolakäynnin jälkeen jätettiin sitten unitutit kerta laakista pois käytöstä, eikä niitä ole Väinö edes kaivannut.

Puhuminen kehittyy kovaa vauhtia. Kahden - kolmen sanan lauseita tulee päivän mittaan paljon.

Seuraavaksi tulossa sitten niitä neuvolakuulumisia. Kuulemiin!

1 kommentti:

  1. Siellä on pidetty hauskaa koko rahan edestä. Niin hauskoja kuviakin.
    Anni

    VastaaPoista