maanantai 21. tammikuuta 2013

Neuvola, kuvausopiskelua ja palomiesmonumentti
2-vee neuvolassa käyty ja kuvausta opeteltu. Väinöstä saatiin hauska video myös.

Ensin ne neuvolakuulumiset. Meillä olikin uusi neuvolantäti, joka oli hirmuisen mukava. Paula-tädin jälkeen kaikki muut ovat tuntuneet hissukoilta ja vähän tympeiltä, mutta nyt meillä taas on ikioma täti, joka on iloinen ja helpostilähestyttävä. Väinö vähän ujosteli. Ensimmäisenä kerrottiin vähän yleisesti kuulumisia; nukkumiset, syömiset, kehitys.. Väinö sai onkia magneettikaloja, joka onnistui vaikkei Väinö sellaista peliä olekaan ikinä kokeillut. Sitten piti piirtää malliviivojen mukaiset viivat, mutta Väinö teki omaa sotkuaan. Pikkiriikkisillä helmillä testattiin näköä ja kaiketi pinsettiotettakin vielä. Väinö on kova keräämään lattiasta millin kokoisia roskia, joten se tehtävä sujui helposti. Palikkatorni nousi korkealle. Kaikki palikat Väinö pinosi ja sai kehuja. Kun täti yritti kerätä palikat laatikkoon, Väinö hermostui ja repi palikoita itselleen.

Punnitus ja pituuden mittaamiset sujui hyvin. 88 senttiä pitkä ja 12 kiloa kevyt on Väinö. Puolen vuoden takaa pituutta on kertynyt vähän vajaa viisi senttiä, mutta painoa vain puoli kiloa. Väinö on aina mennyt painon puolesta miinuskäyrillä, mutta suhteellisen tasaisesti. Nyt notkahdus oli selvä. Myös pituuskäyrä on notkahtanut miinukselle. Kasvukontrolli saatiin puolen vuoden päähän.

Väinö söi koko päivän taas hirmuisen nihkeästi. Ainoastaan yhdellä ruokailulla (kuudesta) Väinö vähän söi. Illalla upposi sitten suolakeksejä ja rahkaa. Pitää yrittää keksiä uusia ruokia, jotka uppoaisi. Yleensä kaikki pastaruuat uppoaa hyvin, samoin soijanakit myös. Tänään ei selvästikään ollut syömispäivä vaan leikkipäivä.

Sitten toiseen aiheeseen eli kuvaukseen. Väinö taisi tajuta tänään, että kun otan kuvan Väinöstä, se näkyy heti kamerasta. Pyysin Väinöä näyttämään pässiä kameralle (ylempi kuva) ja Väinö haki sen ja piti näytillä sen aikaa kun sain kuvattua. Sitten yhdessä katsottiin millaisia kuvia tuli.

Tähän väliin video kuvauspuuhista.

Kuvauksen jälkeen leikittiin kaikenlaista. Duploilla on kiva leikkiä Väinön kanssa. Väinö haluaa leikkiä talo-leikkiä eli äiti rakentaa maatilatalon ja Väinö asettelee traktoria ovesta sisään. Kanan pitää kurkistella ikkunoista.


Puuha Pete tiukasti iltapuuhissa mukana


Tässä lopuksi vielä äidin tekemä mestariteos! Tämä on siis palomiesten monumentti. Tuo pitkä härpäke on patsas ja sitä on tullut kaikki väki katsomaan. Poliisi oli paikalla hajauttamassa väkeä, ettei mellakkaa synny. "Pum pum"-mies eli lääkäri (jolla on stetoskooppi) oli lääkintäjoukoissa.


Rohkea palomies huipulla


Näin siis kunnioitimme palomiehiä, jotka tekevät tärkeää työtä. Muistakaas kaikki tarkistaa palohälyttimet! Meidän keittiön hälytin tarkistetaan joka kerta ruskeaa kastiketta tehdessä. Siinä onneksi on sellainen nappula, jota voi painaa näppärästi väärän hälytyksen sattuessa.
Häkävarottimessa Väinön huoneessa vilkkuu valo ja siitä on helppo katsoa, että hälytin toimii. Yläkertaan pitäisi hälytin myös hommata.

1 kommentti:

  1. Niin mukava kuvauksenopettelija. Salama aina alas ja vähä äkkiä.
    Se poka ei oikein kyllä syö. Marjat meni ainakin ennen hyvin, tomaatti ja mandariini kans ja juusto.
    Anni

    VastaaPoista