perjantai 26. lokakuuta 2012

Lahden reissua ja leipomistaLahden reissulta mukaan tuli 12-vuotias Anna viikoksi, joka meillä viikon viihtyi kesälläkin. Ollaan oltu paljon tallilla ja hääräilty. Leipomista ollaan pariin otteeseen kokeiltu. Aikaiseksi saatiin tämmöinen liian paksu ja liian kuiva mutakakku, jossa oli kahden suklaan kuorrutus päällä. Hyvää oli!


Lahteen lähdettiin perjantaina kahdentoista aikoihin. Ajateltiin, että Väinö nukkuu päiväunet autossa, kun lähdetään vähän myöhemmin. Tampereen kohdilla ei Väinö ollut vielä nukahtanut ja poikettiin Ikeassa. Ikeasta Lahteen ei ollut enää kovin pitkä matka. Herra oli väsynyt, mutta ei nukahtanut. Ennen Lahtea pönttöpoliisi räpsähti, joten on tulossa joko sakko tai huomautus.Perjantaina Väinö jätti päiväunet väliin ja nukahti puolentoistatunnin nukutuksella vasta yhdeltätoista illalla. En uskaltanut jättää Väinöä yksin nukkumaan, koska sängystä olisi päässyt kiipeämään matalan kaiteen yli ja tippumaan portaikkoon.
Seuraavana päivänä päiväunet maistuivat lahtelaisten uuden kodin takapihalla. Uusi koti olikin todella hieno. Pohjaratkaisu on minusta aivan mainio. Ei mikään perus-laatikko-malli. Annalla on oma "yksiö" yläkerrassa ja siellä saimme sitten nukkua. Olohuoneesta pääsi isolle parvelle ja ruokailuhuoneessa oli takka. Saunomaan päästiin pariin otteeseen. Väinön mielestä oli mukavaa avata ja sulkea suihkun liukuovea.


Lauantaina kävimme lähileikkipuistossa leikkimässä.Leikkimisen jälkeen Väinö omi sipsikipon. Perttu seurasi tilannetta tarkasti. Ei tippunut Pertun suuhun yhtäkään sipsiä.Lauantaina jätettiin Väinö hoitoon ja karkasimme pariksi tunniksi shoppailemaan. Ensimmäiseksi kävimme Horzen myymälässä ostamassa Tahvolle sadeloimen. Sitten suuntana oli Trio-ostoskeskus, jossa riitti ihmisiä. Väinö oli kiltisti hoidon ajan.

Sunnuntaina ennen lähtöä saimme kuulla djembe-rummun soittoa ja itsekin kokeilla sitä. Annaltakin saimme näytteen hienosta poikkihuilun soitosta. Harmi, ettei meidän perheessä oikein musikaalisuus pääse loistoonsa.. Muuten olisi heti hankinnassa ainakin se rumpu!


Paluumatkalla Väinö nukkui hetken aikaa vasta ihan kotinurkilta alkaen. Ei ole meidän herra autossa nukkuvaa sorttia.

Muutamana päivänä on ollut pikkupakkasta ja eilen satoi ensilumi. Väinön ikuisuusruokalakko päättyi nelisen päivää sitten. Mikään ei ole ihanampaa kuin itse syövä lapsi, joka sitten onkin koko ajan ilopilleri, kun enää ei ole koko ajan nälkä. Voi kun ruokalakko ei palaisi enää koskaan!
Nyt sitten herralla on nenä vuotanut pari päivää.

6 kommenttia:

 1. Ihana tuo alin maalaismaisema kuva! Ihania toki on muutkin kuvat :). Suomalainen maisema pienellä pakkasella on vaan niin kaunis.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, mukava kun tykkäät. :) Syksyllä on kyllä hienoa joka puolella kun aurinko paistaa. Nyt kaikkea peittää lumi.. Ja Pikkuherra Väinö on kipeä ja kiukkuinen. :(

  VastaaPoista
 3. Voi Väinöä, paranemista! Ja luminenkin maisema on kaunis.

  VastaaPoista
 4. Kivankuuloinen ja -näköinen talo, vähän ikkunasta näkyi. Lahti sais olla lähempänä. Ja Helsinki.
  Maaseutua ei voi viedä. Mutta voiko kaupungin tuoda, hmm...

  Kyllä sä pianoa hakkaat ihan kotitarpeiksi, tuota meidän pientä. Het soittamaan härkää ja kirppua.
  Anni

  VastaaPoista
 5. Kiitos vain meidän kodin ylistyssanoista ja ennen kaikkea kiitos kun kävitte :) Ihanaa nähdä jälleen joulukuuussa. Onnellinen Anna saatiin kotiin. <3 Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista kotia on helppo ylistää. :) Kiva kun päästiin kyläilemään! Harmi kun ne dvd:t jäi Annan matkasta.. Kovalla työllä katsottiin viimeisenä iltana toinen dvd. No, katsotaan se kolmas ennen joulua ja pidetään ne kuin kukka kämmenellä ja kaukana Väinön näpeistä. :)
   Hyvä, että oli onnellinen reissaaja. Melkein Anna meinasi toiseksikin viikoksi jäädä, kun koko ajan ajattelin että on paljon aikaa viedä Anna junalle mutta sitten viime sekunnilla Anna hyppäsi junaan. Sitten vasta tajusin, että ei ollutkaan niin paljoa aikaa. No, ehti kuitenkin.

   Nähdään sitten joulun jälkeen!

   Poista