keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Minilomalla Hirvensalmella 2

Väinön serkkutytöt olivat Hirvensalmella myös. He saivatkin hoitaa Väinöä sen aikaa, kun Tii ja Asta-mummi olivat renkaanhaku reissulla ja minä lämmitin järvenrantasaunaa ja hain puita. Saunomaan mennessämme huomattiin, että en ollut laittanut tulta vesikattilaan, joten eikun odottelemaan, että vesi lämpeää.


Väinö sai itsetehdyn hienon nallen mummilta.







Ollaan koitettu keksiä nallelle nimeä ja sijoituspaikkaa jonnekin hyllylle, ettei Väinö ihan vielä tuhraa sitä kuolalla. Hienoista jutuista tuli mieleen, että kävimme myös katsomassa Astan uutta asuntoa. Siellä on niin hienoa että! Jos näkisin vain asunnon, veikkaisin, että siellä asuisi joku 25-35-vuotias sisustustaiteilija. Keittiö siellä vielä oli vähän kesken. Vesivahinko sattui varmasti aika sopivaan saumaan, koska keittiö olisi mennyt remonttiin joka tapauksessa.



Moni kuva jää julkaisematta reissusta, sillä en halua laittaa mitään sellaisia kuvia mistä muita tunnistaisi. Väinö viihtyi serkkunsa sylissä mainiosti, vaikka kovin oli kiukkuinen ja väsynyt herra. Tässä taidettiin katsella edellispäivän pikkuvideoita Väinöstä.

Sitten seuraavaan aiheeseen eli syömiseen. Väinö pääsi auttamaan leipomisessa. Mummi väänsi käden käänteessä porkkanasämpylä- ja pullataikinan. Pullataikinasta tehtiin laskiaispullia ja bostonkakku. Porkkanasämpylät loppuivat ihan kesken sillä ne olivat niin hyviä.



Ja sitten reijitettyä bostonkakun korvapuustia.






Laskiaispullaan käytettiin viime kesän mansikoita ja vadelmia. Kermavaahtoa tottakai myös ja oli kyllä todella hyvää!


Miniloma meni siis hyvin syödessä, paljon saunoessa ja vain löhöillessä. Niin joo, tehtiin me sytykeruusuja. Marmatin miten vaikea on takkoja sytyttää kotona ja Asta kaivoi kynttilänjämät ja miljoona kananmunakennoa esiin. sitten vain askartelemaan. Tänään testasin ja hyvin syttyi!




Kaikki hyvä loppuu aikanaan ja niin myös meidän miniloma. Väinö nukkui mennessä vain puolisen tuntia ja palatessa ensin 45 minuuttia ja sitten vielä loppumatkasta puolisen tuntia.



Väinö ei enää niin hyvin viihdy autossa, kun pitäisi päästä juoksemaan. Tylsä vain istuskella. Väinö sai mutustaa vauvojen maissinaksua ja edellispäivän saunaillasta jääneitä croisantteja.






Paluumatkalla oli kolme rekkaa ojassa. Viimeisestä sain napattua kuvankin.







Paluumatkalla pysähdyimme Jyväskylässä. Onneksi sillä Väinö tarvitsi pyllypesua ja vaipanvaihtoa. Jyväskylän jälkeen ei ole muuta kuin metsää ennen Tuuria. Kävimme myös parissa kaupassa samalla. Keskisillä pysähdyimme myös ja etsittiin muutamaa tarvittavaa tavaraa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti