torstai 22. joulukuuta 2011

Ulkoilua ja osaamisia

Tänään Väinö pääsi ulkoilemaan äiTiin kanssa silläaikaa kun heppamamma oli ratsastamassa.



Ulkona oli viihdytty ihan pimeän tuloon asti.






Väinö ei tänään ollut nukkunut kuin kauppamatkan. Yhteensä ehkä 40-50 minuuttia. Väsynyt poika sitten pistettiin nukkumaan äsken ja nukahti heti.


Sitten ajattelin listata mitä Väinö on viime aikoina oppinut.

Väinö on oppinut vilkuttamaan. Välillä Väinö nostaa molemmat kädet korkealle ilmaan. Hrvemmin tätä taitoa muistetaan, kun joku on lähdössä tai me olemme lähdössä ja pitäisi vilkuttaa. Se muistetaan esimerkiksi silloin, kun mammat katsovat tv:tä tai kesken jonkin leikin.



Väinö osaa kävellä tukea vasten jo hyvin. Ilman tukeakin menee hyvin viisi askelta. Sitten alkaa syöksyminen kohti toivottavasti valmiustilassa olevaa äitiä tai jotain muuta tukea. Väinö osaa myös kävellä housuissa riippuen minne vain.

Väinö osaa avata kaikki muut kaapin ovet paitsi jääkaapin (onneksi ei vielä sitä). Väinö osaa kerätä tavaroita kippoon tai laatikkoon. Väinö osaa itse pistää hammasharjan suuhunsa ja se tuntuu olevan lempipuuhaa. Välillä hammasharjaa yritetään tunkea muidenkin suuhun. Väinö osaa tuoda kirjan vuorotellen kummallekin äidille, kun haluaa että luetaan. Väinö osaa käännellä vauvakirjojen sivuja. Väinön mielestä muilla on aina parempaa ruokaa ja "lokki Joonatan" tulee perässä suu auki, jos kulkee leipälautasen kanssa keittiön poikki. Juusto on erityisen hyvää herkkua.


Väinö osaa monen monta juttua. Hän tietää koska kannattaa vääntää naamaa ja kitistä ja koska kannattaa taas nauraa ja heilutella käsiä, niin huomio on taattu. Väinö osaa myös "kukkuu"-leikin toisin päin. Eli Väinö on tuolin takana ja tulee aina yhtäkkiä näkyviin, sitten piiloon ja taas nopeasti näkyviin.


Kohta juhlitaankin vuoden ikää. Ei lasketa enää kuukausia. Uusi vuosi ja uudet kujeet. Harmi vain, että vuoden ikäisen elämä alkaa pistoksilla.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa joulua Väinölle ja perheelle:))Todellakin harmi että yksi vuotiasta"juhlitaan" piikeillä.Meilläkin se homma Helmikuun alussa.

    VastaaPoista
  2. Yksivuotiaana ihminen osaa kaiken mitä tarttee. Ainakin meleki.
    Anni

    VastaaPoista