maanantai 8. elokuuta 2011

Nukkumisasioita

Tuntuu olevan kaikkien suhteellisen tuoreiden äitien huulilla vain vauvan nukkuminen. Kuuminta hottia, jos vauva nukahtaa helposti tai nukkuu pitkät yöunet. Ainakin se tuntuu meillä olevan melkein päivittäinen puheenaihe. Äitii kysyy joskus aamuisin heräsikö Väinö yöllä tai kommentoidaan miten monesti Väinö heräilikään.

Hirvensalmella nukuttiin pääasiassa hyvin. Väinö sai kokeilla uusia nukutusvempeleitä.




Reissun jälkeen ollaan nukuttu kaksi yötä kotona. Vaihdoin nukutusmetodin "enemmän on vähemmän"-teemaan ja johan pikkumies nukahti nopeasti. Eilen Väinö oli yhdeksältä umpiunessa kymmenen minuutin nukutuksen jälkeen. Hurraa! Tai sitten Väinö jatkaa "kerran kaikki toimii"-linjaansa. Saa nähdä.

Pinnasängyssä on sellaiset pallot jalkojen alla, että sänkyä voi keikutella. Väinö nukahtaa helposti vaunuihin niin ajateltiin heiluttamisen auttavan myös yöunille nukahtamisessa. Se taisi auttaa pariin kertaan. Sitten hommattiin soiva ja pyörivä mobile sängyn yläpuolelle. Saatiin myös lahjaksi pupu joka soi kun hännästä vetää. Tietenkin kokeiltiin myös kapalointia (joka aiheutti sellaisen raivohuudon..) Kaikki nämä ja vielä käsi Väinön rintakehän päällä tuomassa turvaa ja pikkumies voi huutaa kuin rokotuksen jälkeen konsanaan tunnin tai pari. Nyt kokeiltiin jättää rynkytykset, soivat härvelit ja muut pois. Pidetään kättä Väinön päällä ja annetaan Väinön kääntyillä. Siihen Väinö on nyt nukahtanut.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti