tiistai 11. kesäkuuta 2013

Ukkosia ja akkasiaVäinö katselee miten ukkosrintama lähestyy.

 Ensimmäinen ukkoskuuro kiersi meidät, mutta seuraava sitten osui. Olin silloin tallilla ja johan oli salamointia lähellä. Hevoset eivät olleet moksiskaan.
Tänään oli sitten siivouspäivä. Väinö oli ahkera apulainen. Imuroinnissa hauskinta on painaa johto sisälle ja vetää se ulos. Tätä jatketaan, kunnes keksitään parempaa tekemistä. Kuten vaikka äitien sängyn myllerryksen. 


"Näinö kukkuu"Aprillia!

Tällekin päivää on ennustettu ukkosia. Saa nähdä tuleeko sitten taas akkasia äkeet selässä, kaatosadetta vai kaikkea yhtä aikaa.

Ukkosia sitten tuli jälleen myöhemmin. Juuri aina silloin kun olen tallilla. Nyt taitaa ukkoset olla menneen talven lumia sillä ulkona on aika viileää. Helteet ovat ohi ja voidaan ottaa Paavo-koira kauppareissuille mukaan autoon odottamaan. Kurvattiin tallille ottamaan tahvolta sadeloimi pois ja sitten kauppaan. Kirjasto oli vielä kiinni. Höh. Väinö olisi selvästi halunnut sielä riehua.
Päiväunet tuntuvat olevan historiaa. Olin varma, että uni taas maistuu kuistilla, kun säät viilenevät. Luulin väärin. Koulutehtävien tekeminen on hieman haastavaa, koska oletin tekeväni niitä päiväuniaikaan. No, eikun iltaisin Väinön nukkumaan mentyä tehtävät naaman eteen.

Koulussa on ollut EA1-kurssia kahtena iltana. Puolivälissä siis mennään. Mielenkiintoista on. Harmi ettei EA2-kurssia ole koulun puolesta.. Menisin mielelläni elvyttämään nukkeja vähän lisääkin. Jokaisen muuten kannattaa opetella laittamaan kännykkä kaiuttimelle. Kun vaikka kolaripaikalla on ensimmäisenä, voi soittaa hätäkeskukseen ja samalla käyttää käsiään. Nykyisin ei enää tunnustella sykettä vaan tunnustellaan hengittääkö ihminen. Jos ei hengitä niin turha siinä on sykettä etsiä, kun joka tapauksessa elvytetään.

No, eipä enempää ensiavusta tällä erää. Taitaa olla aika luovuttaa päiväunien kanssa tältäkin päivää. Olisikohan tämä nyt neljäs päiväuneton päivä yhteen putkeen.

1 kommentti:

  1. Isossa sängyssä on kyllä hauska leikkiä, tunkea ittensä päiväpeiton alle, jalkopäästä.
    Niin hauska kuunnella kun mukula puhuu. Het pongas mun puheesta sanan sähkö. Sitä sitten höpötettiin. Mikäs se pitempi hauska sana olikaan minkä sen kans kuuli tänään?
    Ukkosta ei ny oo ollu, onneksi. Ei tartte mennä sängyn ala.
    Anni

    VastaaPoista