tiistai 18. kesäkuuta 2013

Retro-koira kylässä ja kadonneen nukkumatin arvoitusMummon Retro-koira pääsi meille kylään tässä taannoin. Innokkaita nuoria vintiöitä oli siis kaksin kappailen. Toinen joutui puuhun kiinni. 


Retro ja Paavo


Tänään mentiin mummon kanssa kylille. Meillä oli vähän aikaa sitten kolme autoa pihassa, mutta nyt on enää yksi. Sekin on päivät Seinäjoella, joten ollaan täällä peräkylillä motissa. Onneksi mummon autoon saa Väinön turvaistuimen niin pääsimme kurvailemaan kirjastoa ja kauppaa kohti. 

Kirjastossa Väinö sai olla lasten puolella mummon kanssa, kun minä kaivoin dekkarihyllyllä. Mummo oli valinnut pari kirjaa Väinöllekin lainattavaksi. 
Ennen kaupassa käyntiä käytiin syömässä pitsaa. Yksi pitsa tuhottiin kolmeen pekkaan. Väinölle maistui ja pitseria kaikui "lisää pissstaaa!"-huudoista. 
Retro pelkää jääkö sitä vielä pyörän alleonneksi pyörä ei kovin lujaa mene nurmikolla

Sitten siihen arvoitukseen. Nukkumatti meinaa olla hukassa niin päivällä kuin yölläkin. Varsinkin päiväunet jäävät melkein joka päivä nukkumatta. Vaikka Väinö olisi kuinka väsynyt niin uni ei vain tule. Olen kokeillut laittaa Väinöä aikaisemmin unille, ettei ole liian väsynyt ja myöskin todella myöhään, että on jo kunnolla väsy. Autoon Väinö nukahtaa jos on tarpeeksi väsynyt ja ajetaan tarpeeksi pitkään, mutta ei aina silloinkaan. 
Yöllä Väinö voi valvoa tuntikausia tai heräillä tunnin välein. Viime yö oli poikkeus sillä Väinö nukkui kymmenen tuntia heräämättä.

No, kohta saa varmaan heittää menemään kuistilla olevat vaunut, jotka ovat olleet siinä ihan vain päikkäreitä varten muutaman vuoden. 


Huomenna on hassu päivä, koska Tii herää töihin jo neljältä. Toivotaan, että Väinö ei kovin kovasti heräile yöllä. Pitää sitten kömpiä Väinön viereen nukkumaan jos se oikein kovasti rallattelee.

Tulikin mieleen pikkuherran väsykiukuista uhma. Väinöltä löytyy kyllä omaa tahtoa, mutta ei onneksi mitään suurta uhmaa ole ilmestynyt kuvioihin. Luonnollisesti nälkäisenä ja väsyneenä Väinö on kiukkuinen, mutta itkupotkuraivareita ei tule (ellei yritä liian kauan nukuttaa Väinöä päiväunille). Pääasiassa iloinen pieni villiviikare meillä asustelee. 

4 kommenttia:

 1. Odotan kauhulla" koska meillä jää päiväunet pois,koska pojalla on virtaa aamukuudesta ilta kasiin,montaa KÄVELYASKELTA ei ehditä päivänmittaan ottamaan..koska joka paikkaan mennään juoksun kanssa.Hoidossa nukkuu päiväunia yleensä puoltoista tuntia,kotonakin samanverran.Huomenna alkaa Kesäloma,katsotaan mikä nukutusrumba alkaa;(koska kotonahan voi pullikoida unta vastaan,hoidossa ei.

  VastaaPoista
 2. Väinökin tuntuis olevan päikkäreiden tarpeessa sillä usein on päivällä väsynyt. Sekin auttaa jos pikkuherra lepäilee vaunuissa, mutta nykyään alkaa heti "näinö hejännyyyt" huuto ja muu pokkuroiminen. Ihme ja kumma kun heti iski työhönpaluukuume kun jäi päivän paras hetki hamaan menneisyyteen. :D Ehkä Väinökin hoidossa nukkuis kun olis enemmän äksöniä.

  VastaaPoista
 3. Ehkä syksyllä sateella kun ei oo niin paljo pihashääröötä ja on pimiää, vois ajatella että pystyy päikkäreihin paremmin.
  Vänttisen uhmaikä tuntuu että se on mennyt. Ainakin tuos hetki aikaisemmin se oli niin minä ittiä eikä meinannu antaa periksi että kujalta käännytään kotiin. Samoin kuin pihalle pukeutuminen oli väsytyspeliä. Ei menty pihalle ennenku itte tuli puetettavaksi.
  Nyt nois ei oo ongelmaa.
  Hoitoon meneminen ainakin osaksi päivää olis kyllä tervetullutta vaihtelua mukulalle (ja kotiäidille päästä kodinulkopuolisihmiseksi).
  Anni

  VastaaPoista
 4. Väinön uhmaikä tais olla vain nälkäkiukkua kun samaan aikaan oli se totaalinen syömislakko.
  Väinö tulee kyllä aina aiva riemus puetettavaksi pihalle. Sisälle sitä ei saa ennen ku se itse haluaa.

  VastaaPoista