keskiviikko 16. marraskuuta 2011

Imurointia ja päiväunia

Ennen Tiin työrupeamaa oli rento aamu, jolloin Väinökin pääsee lukemaan hesaria.


Kaikkea jännää hesarista löytyikin. Väinö sai ihan oman pikkupalan lehdestä käteensä.




Aamutuimaan myös imuroitiin, kuunneltiin musiikkia, järjesteltiin lelut ja muut roinat omille paikoilleen. Illalla mietittiin, että onko meillä joskus siivottukin?




Väinö toimi imuripoikana. Imuri on paras vekotin.




Yöunet ovat taas vähän rauhoittuneet, kun tajuttiin tankata iltapäivästä nukkumaanmenoon asti pikkumies jatkuvasti täyteen ruokaa. Ruokaa sai lämmittää ja lusikoida Väinön suuhun jatkuvasti. Nukutusmaidot tosin eivät sitten kelvanneet. Oli sen verran maha täynnä iltapuuroa. :)


Päivärytmi meinaa mennä ihan keikalleen. Väinö nukkuisi päiväunia mielellään klo 12-14 ja toiset päiväunet ajoittuisivat todella myöhään. Joskus 17-18 nukahtaisi Väinö ja taitaisi herätä silloin kun äidit mieluusti menisivät nukkumaan. Väinö voi tosiaan valvoa viimeisten päiväunien jälkeen 6-7 tuntia. Päiväunet menevät hyvin silloin jos jommat kummat unet nukutaan autossa. Silloin unista ei tule niin pitkiä. Nyt Väinö nukkuu parhaillaan viimeisiä uniaan ja vartin verran vasta pikkumies on nukkunut. Ajateltiin herättää Väinö kuudelta, koska Tiin täytyy herätä taas viideltä huomenna. Yöunille nukutukset eivät oikein suju kovin helposti. Väinöä pitää pitää kainalossa kaksin käsin ettei herra pääse karkuun. Myös vaipanvaihto meinaa olla hankalaa, kun paljaspylly viilettää kaasu pohjassa karkuun. Ei uskoisi millaiset supermiesvoimat kymmenkuisella voi olla. Huh.


3 kommenttia:

  1. Ahaa, vaipanvaihdossa mukula on oppinu sen karkuun kaasuttamisen. Joka on hauskan näköistä: neliveto päällä tuhatta ja sataa ovela ilme naamalla ja vilkuilee saadaanko mut kii.
    Anni

    VastaaPoista
  2. Heissan! Ekaa kertaa eksyin tänne ja heti alan neuvomaan ;). Oliskohan jo aika yrittää siirtyä yksiin päiväuniin? Meillä on pari viikkoa sitten vuoden täyttänyt tyttö, joka jätti muutama kuukausi sitten toiset päiväunet kokonaan pois. Tämä sopii meille kun iltaisin päästään sitten aiemmin nukkumaan :).

    VastaaPoista
  3. Hei! Neuvoja otetaan vastaan ilomielin. :) Me ollaan testattu yksiä päikkäreitä. Ongelmana on saada Väinö valvomaan edes kahteentoista. Joskus myös ne ekat päikkärit ovat tosi lyhyet ja niiden pitäisi sitten olla ne ainoat päikkärit. Hmm.. Myös kaikki autoreissut vaikuttavat päiväunien ajankohtiin ja muuta. Täytyy varmaan ottaa käyttöön joka päivä tähtäimeksi ne yhdet päikkärit. Jos se siitä alkaisi sujumaan.

    Äiti, Väinö oppi ensin sen karkuun menemisen. Nyt vasta Väinö on soveltanut sitä vaipanvaihtoon.

    VastaaPoista