maanantai 1. elokuuta 2011

Syliin!

Väinö tuo jo hyvin julki halujaan ilmeillään ja eleillään.

Väinö istuu aika paljon lattialla imetystyyny takanaan, ettei pää kovin kovasti kolise lattiaan. Kun sitten olen tiskannut aamun puurokattilat ja muut härvelit ja katson Väinöä niin pikkumies keikahtaa heti selälleen kädet nyrkissä ja yrittää istumaan ja näyttää vaikealta. Samalla lailla käy, kun ensin olen salaa katsellut kuinka Väinö tyytyväisenä leikkii leluillaan, mutta heti kun Väinö näkee minun katsovan kaatuu pikkumies selälleen. Sitten kun menen apuun ja nostan pojan istumaan, hän tarraa käsillä käsivarsiini kiinni. Suu ammollaan Väinö yrittää polveani tai mahaani suuhunsa. Aluksi kuvittelin Väinön olevan tissinhimoissaan, mutta ei se sitten kelvannutkaan. Väinö tahtoo vain syliin. Se riittää hetken kunnes Väinö tahtoo liikkeelle. Jos Väinö on selkä menosuuntaan päin, Väinö pönkää itseään käsillään irti minusta ja katsoo hurjasti ympärilleen, joka suuntaan paitsi minuun. Jos Väinö on jalat menosuuntaan, hän heiluttaa jalkoja rytmikkäästi. Liikkelle mars! Jos Väinö on vaunuissa istumassa ja haluaa vaunut liikkeelle, hän keinuttelee itseään edestakaisin. Jos Väinö saa jostain kiinni hän nousee ylös alas kuin keventäen hevosen selässä.

Vaunuissa iskee joskus ikävä. Sitten katsotaan koiranpennun silmillä. Syliin!

Sylissä Väinö toki on paljon. Kun sylittely alkaa riittää Väinölle, se kiemurtelee hurjasti ja alkaa kitisemään. Sitten taas on tyytyväinen pikkumies, kun pääsee lattialle istumaan ja kaikki kivat lelut eteensä.

Suu ammollaan kaiken suuhun haaliminen voi olla nälkää, mutta yhtälailla väsyäkin. Sitten tulee hohhoijaa ja silmien hinkkausta. Nälkäisenä Väinö hinkkaa suuta tai nenää samalla lailla kuin silmiään väsyneenä. Väinö ei kovin usein kitise nälkäänsä. Vain sitten jos tyhmät äidit eivät ole muistaneet ruokkia ipanaa pitkään aikaan. Näin on käynyt esimerkiksi reissussa. Ennen lähtöä pikkumies on syönyt jonkin verran. Reissussa sitten alkaa kitinä ja oletetaan Väinön olevan väsynyt. Reissussa ei aina huomaa Väinön pieniä vinkkejä nälästä tai Väinö ei ehkä niitä tee, kun on kaikkea mielenkiintoista katseltavaa. Vihdoin kun sitten kaivaa lusikan ja pilttipurkin laukusta niin Väinö yrittää käsillä tavoitella purkkia ja on jo suu ammollaan.

Toim. Huom. ettei Väinöä ole kovin usein unohdettu ruokkia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti