perjantai 10. kesäkuuta 2011

Mitä meillä syödään?

Olemme kasvissyöjäperhe eli meillä kukaan ei syö lihaa. Maitotuotteita kyllä käytetään. Väinökään ei saa lihaa syödä ennen kuin itse tekee ruokansa, jos silloin haluaa. Monesti kuulee ihmettelyä siitä, miten ihminen sitten saa kaikki vitamiinit ja proteiinit ja voi kauhistuksen kanahäkki! Uskallan sanoa, että mitä vegaanimpi perhe niin sitä monipuolisemmin saavat kaikkea mitä ihminen tarvitsee. Proteiinia kun saa muustakin kuin lihasta.
No, se siitä saarnasta. Sitten itse aiheeseen eli mitä meillä päivän aikana syödään. Lähinnä mitä Väinö syö.

Itse tehty bataatti-kukkakaalimössö on maistunut kolmisen kertaa päivässä. Kerrallaa menee desin verran. Mössössä on tuttelia extraloraus näin helteillä ja uskalsin koittaa isoon satsiin laittaa vähän rypsiöljyäkin.

Lautanen näytti tältä ennen ruokailua.


Ja ruokailun jälkeen se olikin tyhjä. Samoin meni pilttipurkillinen hedelmäsosetta. Kuvassa sitä on vielä muutama lusikallinen jäljellä. Pöllö on ruokavahti. Siltä se myös näyttää. Pesuun pitäisi jo laittaa.



Ja tältä näyttää Väinö ruokailun jälkeen.



Aamuisin Väinö imee 40 minuuttia herättyään. Kohta meneekin sitten desi aamupuuroa. Tänään syötiin "kunkkupuuroa" eli kaupan kuningatarpuuroa. Se olikin aika sotkuista puuhaa sen syöminen. Taas vedettiin piltillinen marjamössöä perään. Väinö imee vielä 4-5 kertaa päivässä. Tutteli ei enää ole oikein kelvannut, mutta sitäkin kokeillaan välillä tarjota. Jos oikein kuuma on niin sitä tarjotaan ennen ruokailua, että varmasti uppoaa.


Soijaa ja tofua Väinö saa sitten vuoden iässä. Tofua saisi syöttää jo vähän aikaisemmin, mutta soija on kovin allergisoivaa. Parempi siis ottaa varman päälle.


Hyvin Väinölle kyllä kaikki on uponnut mitä ollaan tarjottu. Aluksi perunaporkkanamössö sai aikaan irvistyksiä, mutta kyllä kun makuun tottui niin sekin kelpasi.


3 kommenttia:

  1. Wautsi, blogimaailman toinen Väinö! :D Ihanaa! Mulla siis on myös Väinö niminen poikalapsi, vuoden vanhempi vaan. Tänne on kyllä nyt jäätävä seurailemaan toisenkin Väinön puuhasteluja ja jos kiinnostaa niin käy ihmeessä kurkkaamassa mun blogista mun Väinöä. :--)

    VastaaPoista
  2. He hee! PikkuVäinö ja isompiVäinö. :)

    VastaaPoista
  3. Minäkin olen itse kasvissyöjä, mutta päädyin aikanaan kuitenkin lasten osalta sekaruokavalioon. Alle vuoden ikäiselle en lihaa anna, kalaa korkeintaan (norjalaistyyliin, ehkäisee allergioita...)

    Oma mietelmäni oli se, että tämä kasvissyönti on minulle ollut tietoinen eettinen valinta ja tahdon, että lapsillani on aikanaan sama vapaus valita ruokavalionsa kuin minulla oli. Varsin kasvispainotteista on meillä koko perheen ruoka ja esim. makkaraa syötän noille yleensä vain joskus mökillä... Mietin tarkkaan mitä ja miten tuotettua lihaa annetaan. Joskus, jos erehdyn tekemään "miehille" liharuokaa vaikkapa kolme kertaa viikossa pojat ovat jo sanomassa, että ei sitä lihaa niin usein tarvitse tuputtaa, koulussa saavat enemmän kuin tarpeekseen. Kalaakaan en syö, mutta kyllä laitan ja vaikka perkaankin kalamiesten tuomat sintit. Tosin olemme opettaneet pojille, että kunnon kalamies suomustaa/nylkee ja perkaa kalat itse, joten helpolla useimmiten pääsen.

    VastaaPoista