perjantai 25. helmikuuta 2011

Ensimmäiset hetket äitinä

Väinö syntyi ballonkikäynnistyksellä perjantaina 31.12. raskausviikkoja ollessa 41+6. Ballonki oli tehokas ja luonnollisen tuntuinen käynnistysmenetelmä. Onneksi saatiin se lääkkeiden sijaan. Päästiin ballonkin kanssa kotiinkin, mutta ei kovin kauaa tarvinnut kotosalla kärvistellä. Synnytys eteni rivakasti. Synnytyssaliin päästiin klo 20 jälkeen ja sain ilokaasua. Tympeän kätilön työvuoro onneksi loppui ja saatiin loppuajaksi ihana kätilö. Ponnistusvaihe kesti puoli minuuttia ja tuntui ettei tarvinnut yhtään ponnistella.



Sairaalassa en oikein viihtynyt. Malttamattomana odotin kotiin pääsyä. Raskausaikana huomattiin vasta-aineiden olevan koholla ja ravasin verikokeissa jatkuvasti. Synnytyksen jälkeen Väinöltä tutkittiin veriryhmä, joka oli A+, minulla A-. Sain sitten kamalan anti-D-piikin. Onneksi Väinöllä ei kamalasti ollut keltaisuutta ja päästiin hieman yli kahden vuorokauden jälkeen kotiin.


Oli ihana olla vihdoin kotona. Ensimmäisen kerran kolmihenkisenä perheenä. Vaimollakin oli joululomaa vielä viikko jäljellä. Väinö oli todella helppo vauva. Kerran öisin herättiin. Ihan alussa sitten valvottiin pari tuntia ja katsottiin yleensä Beckiä tallentimesta. Ensimmäiset 8 tunnin yöunet Väinö nukkui viikon ikäisenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti