lauantai 11. tammikuuta 2014

Ensimmäinen viikko hoidossaVäinöllä alkoi uudenlainen arki tiistaina. Tii vei Väinön aamulla perhepäivähoitajalle. Siellä Väinön kavereina on kolme poikaa ja tyttö. Pojat ovat kaikki Väinöä vähän vanhempia.

Väinö oli itkenyt, kun Tii lähti. Hoitaja oli pistänyt viestiä tunnin päästä, että itku oli nopeasti loppunut ja Väinö hääräili reippaana. Toisenakin aamuna tuli pieni itku vielä. Loppuviikko meni ilman itkuja ja Väinö oli innoissaan hoidosta.
Mummo hakee Väinön hoidosta päivällä. Tammikuu menee puolipäivähoidossa. Helmikuun alusta sitten hoitoaika pitenee täyspäiväiseksi.

Hoidossa syödään aamupala, jonka jälkeen mennään ulos reiluksi tunniksi. Vapaata leikkiä ja lounas on sitten vuorossa. Väinö on käynyt potalla reippaasti hoidossa. Syöminen on tavalliseen tapaan tökkinyt, paitsi perjantaina Väinö oli syönyt hyvin.

Päiväkuiva Väinö on jo kokonaan. Ainoastaan kakka ei meinaa pottaan tulla. Kun alkaa kakattaa, Väinö haluaa pyllypesulle ja juoksee koko ajan vessaan. Joskus kakka tulee lattialla matkalla vessaan. Tänään saatiin houkuteltua pikkuherra potalle ja kakka osui sinne. Hyvä Väinö! Ehkä Väinö kohta suostuu istumaan potalla heti, kun hätä tulee.
Pottaa Väinö käyttää reippaasti myös kylillä ollessamme. Ihan kaikenlaiset potat kelpaa. Vessanpönttö ei kelpaa.
Aamuisinkin Väinön vaippa on usein ihan kuiva. Jos Väinö menee ilman vaippaa illalla nukkumaan, pitää herran käydä viiden minuutin välein potalla. Tuntuu, ettei Väinö pysty relaamaan ilman vaippaa.

Hoitoon Väinö aamuisin herää reippaana. Illalla sitten unikin maistuu aikaisemmin, eikä Väinö ole rallatellut tuntikausia sängyssään. Nytkin Väinö nukahti vartissa, vaikka äidit katsoivat Putousta ja ovi oli auki Väinön huoneeseen.

Ensimmäinen viikko siis sujui todella hyvin. Toivottavasti kaikki jatkuu yhtä hyvin. Tiillä on ensi viikolla kolmipäiväinen työmatka Kuusamoon. Onneksi Tuija-sisko tulee apuun, eikä tarvitse yksin kyyhöttää kotona.

Työt alkoivat siis tiistaina. Oli jännä aloittaa uudessa työssä. Kevään mittaan saan pitää erilaisia kursseja vammaisille. Niitä olen tässä jo ideoinut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti