lauantai 27. huhtikuuta 2013

Rillit, nojatuoli ja traktori


Väinö sanoo minua aika usein "Pupeksi". Meidän hoitopoika Topi kutsui minua sillä nimellä Turussa asuessamme ja Tii aina välillä leikillään sanoo minua Pupeksi. Siitä siis Väinöllekin on nimi tarttunut.

Koska aurinko paistaa enemmän ja lämpimämmin, Väinö päätti testata Pupen aurinkolaseja. "Jijjit" ovat vaan aika suuret. Omat ei taida olla niin hauskat.
"Jijjit päähän!"


Eilen Väinö halusi leikkiä nukkumisleikkiä. Väinö kömpi oman huoneensa sohvalle, otti keittiöpyyhkeen peitoksi ja käski minut omaan sänkyynsä "kukkumaan". Sitten laitoimme silmät kiinni ja kuorsattiin. Väinökin osaa jo kuorsata leikisti "krooh, piuuuh". Tii sai tästä leikistä videokuvaa kännykällään. Pitää laittaa se jossain vaiheessa näytille.Ruoka osastolla pätee säännöt; "ehkä otan, ehkä en" ja "ehkä uppoo, ehkä ei". Eli siis aikamoista vuoristorataa. No, ainakin kerran päivässä yleensä uppoaa ja joskus on "hyvin uppoo"-kausia..


Otin tänään tallilta varusteita pesua saamaan. Pyyhitty satula nojailee tässä kuvassa lehtilaatikkoon ja arvatkaapa kuka keksi, että sehän on oiva nojatuoli! Kukaan ei ole tainnut keksiä vielä tehdä vanhoista satuloista pikkulasten tuoleja.


Stübben-nojatuoli


Pottatreenitkin saivat uuden käänteen, kun Väinö tänään juoksi suoraa punkasta kaasu pohjassa potalle ja saman tien tuli pottaan tavaraa. :) Tästä se lähtee sujumaan.

Meillä vieraili tänään pihassa traktori. Se oli onnen hetki Väinölle, kun herra sai istua "Valttan" penkillä ja heilutella rattia. Kolmen naisen voimin sillä aikaa heilauteltiin isoja mustaviinimarja- ja karviaispuskia kauhasta uuteen kotiin. Väinö huuteli, että "päälle, päälle!" (eli siis traktori käyntiin).
Iltapäivällä sitten kävin kaivelemassa neljä kuoppaa ja kolme pusikkoa pääsi jo omille paikoilleen. Huomenna on sitten lisää rehkimistä luvassa.

ÄiTiin olkapää ei ole oikein parantunut. Lääkäri kertoi olkapään jossain luussa olevan painauman, eikä se parane kovin nopeasti. Kuuteen viikkoon ei saisi nostaa mitään eikä heilutella kättä muutenkaan. Kipeäkin se vielä on kovasti. Onneksi olkapäävamma ei ole yhtä kipeä kuin solisluunmurtuma oli.. Väinö on tykännyt, kun on kummatkin äidit olleet kotona jo pitkän aikaa. Vielä ensi viikko ainakin on Väinöllä äitilomaa.

Hyvää Vappua kaikelle kansalle jo etukäteen!

1 kommentti:

  1. Tulee aika kun ruokaa uppoaa aivan liikaa. Silloin kun tyyppi pystyy itte valitsemaan mitä ottaa.
    Silloin on tainnut potta jäädä liian pieneksi...
    Nyt on talossa marjapuskaa!
    Anni

    VastaaPoista