maanantai 5. marraskuuta 2012

Väinö talleilee, sirkustelee ja lepää


Eräs päivä otettiin vähän lepoa sohvalla. Mutta mitäs katsoo Väinö...?


No, kirpparilta eurolla ostettua Pingu-animaatiota! Niin kuin äitinsäkin pieninä katsoivat.


Väinö pääsi rattaissa katsomaan eilen, miten heppahöperö äiti ratsasti mustavalkoisella hevosella. Väinön mielestä se oli joko "eppa" tai "appa". Väinöä nauratti hurjasti, kun laiska hevonen ei pysynyt laukassa ja äiti murjaisi eteenpäin käskyjä.

Kun olin ratsastanut, Väinö pääsi rattaista pois ja sai juoksennella sen aikaa, kun Tii taluttei Tahvoa. Kolmikko oli hienosti pukautunut samaan sävyyn. 


Väinö auttoi ja kantoi raipan talliin. Sitten pikkuratsastaja joutui itse hevosen selkään! Väinö oli siellä vain muutaman sekunnin, koska siellä oli korkealla ja pelottavaa.


"Olipas hurjaa!" tuumasi Väinö sen jälkeen.

Tänään oli aamulla sirkustelu toiseksi viimeistä kertaa. Väinö alkaa olla sielläjo tosi rennosti ja uskaltaa lähestyä toisia lapsia. Yksi pieni tyttö tuli kontaten vähän liian lähelle ja vielä murisi tullessaan, joten silloin Väinön mielestä oli parasta kavuta syliin turvaan.

Väinöllä oli aikamoinen hepuli ja joka välissä sai nauraa. "Jumppaa pumppaa"-leikki on Väinön mielestä hauskinta ja sitä tehdään harva se päivä kotonakin. Ehkä kaikkein hauskinta on "rapuratsastus". Harmi, ettei kotona ole samanlaista pitkää permantoa, eikä pitkää suoraakaan, jossa voisi rapua leikkiä.
Olalle heitto on äidille helppo homma. Väinö lentää olalle kevyesti, mutta aina olalla Väinölle iskee paha mieli. Aluksi kokeilin joka toinen päivä heittää Väinön olalle, että tottuisi, mutta katsoin sitten paremmaksi jättää heitot kokonaan pois, kun se on Väinöstä kurjaa. Ohjaaja oli samaa mieltä.
Sirkustelu tuntuu olevan kokonaisvaltaista treeniä. Lapsukaisia heilutellaan käsien varassa "lentokoneina" alkulämmittelyiksi. Reidet saavat treeniä "Klik ja klak"-keikutuksella, "Jumppaa pumpassa" toisessa osiossa nostellaan lasta ilmaan ja lopuksi noustaan istumaan vastalihaksia käyttäen, apinakiikkuminen treenaa selkää ja jalkoja, hartiajumppaa tulee, kun heilutellaan isoa värikästä kangasta ilmassa ja pikkuiset istuvat sen alla, aivotreeniä saadaan jongleerausopetteluista. Hiki tulee ihan varmasti tunnin sirkustelusta. Harmittaa kun sirkustelu loppuu, mutta helmikuussa se jatkuu jälleen.

Tänään opeteltiin uusia temppuja. "Laatikko" on sellainen, missä aikuinen makaa lattialla jalat kattoa kohden, lapsi seisoo aikuisen käsien varassaja lapsi pitää varpaista kiinni. Ollaan siis laatikon muodossa.
Toinen uusi temppu sujui aika hyvin, vaikka etukäteen ajattelin, että Väinöstä se voi olla liian hurja. Varsinkin, kun vetäjä tuli pariksi ja Väinö vielä hieman ujostelee vieraampia ihmisiä. Kaksi ihmistä on siis vierekkäin ja lapsi tulee väliin niin, että kummankin ihmisen toisessa kädessä on lapsen yksi jalka. Lasta pidetään sitten käsistä kiinni kumpikin ihminen omalta puoleltaan. Sitten kiikutellaan alaviistosta yläviistoon.

Taidanpas joku päivä videokuvata meidän temppuiluja. Niitä on aika vaikea selittää ilman kuvia tai mitään. Ensi kerralla sirkusteluissa on yleisöä ja ehkä lehdistökin paikalla. Iik!

Aiheesta seuraavaan. Viime viikolla olin sokerilakossa ja tänäänkään ei ole vielä tullut mitään sokeripitoista nautittua. Tallille vien karkkia, jotka jäivät yhdestä lahjasta yli. Varmaan tulee pari itsekin maistettua. Pidän kyllä nyt tiukemman herkuttelukurin jatkossa ja näitä sokerittomia viikkoja aina silloin tällöin.

1 kommentti:

  1. Jos Tahvo olis ollu traktori, mukula olis tahtonu sen katolle. Niitä ei yhtää pelkää.
    Sirkustelu kuulostaa raskaalta. Kun Väinös on puhertamista ilman sirkusteluakin. Saa muutaman tunnin jumpat aina silloin tällöin.
    Anni

    VastaaPoista