sunnuntai 23. marraskuuta 2014

Uusi kamera ja remonttia


Uusi kamera saapui meille eilen illalla. Kiitos Tiin työkaverin, jolta se "tilattiin". 
Canon eos 1200D


Kamerassa on sama lyhyt putki mikä vanhassakin. Vanhaan sonyyn verrattuna canon on kyllä selkeämpi käyttää ja kuvista tulee ehkä sata kertaa parempia. Hämärässäkin saa Väinöstäkin ihan hyviä kuvia ja valoisalla sitten tosi hyviä. Samoja käsisäätöjä käytän tällä uudella kuin vanhallakin käytin. 


Ensimmäisiä kuvia


Tossu-kissakin sai olla koekaniini


Tänään oli sitten tosi hieno aurinkoinen ilma. Lunta on muutama sentti tullut tässä parin päivän aikana. Maisema näyttää taas hieman valoisammalta. 
Piti heti rynnätä kuvaamaan vuohia, kun ne hiippailivat laitumen puolella auringosta nautiskellen. Onnellinen Iisakki


 Vuohia onkin helppo kuvata, koska ne odottavat koska lentää jokin herkkupala ja ne odottelevat uteliaina sen kummempaa hääräilemättä.


Iisakki ja Jooseppi
Koko lauma

Muutakin piti sitten kuvailla samalla. Lintulautakuva on ihan ikkunasta otettu. Harmi, että muutama lintu ehti lehahtaa pois tuolta katolta.

Tiin tekemä aita

Remonttia hääräiltiin koko päivän. Ikuisuusprojekti yläkerta oli vasaran alla tai oikeastaan rappuset sinne. Rappusissa on aina tosi kylmä ja tuulen oikein tuntee. Yksi seinä on ollut ihan vain pelkkä laudoitus, joten ei ihmekään, että tuulee. Vuorilaudoitus sinne ulkopuolelta on tullut lisää ja nyt tehtiin koolaukset ja leikattiin finnfoamia eristeeksi. Helpolta kuulostaa tuo leikkaaminen, mutta rappusten takia paloja piti mitata ja leikata tarkasti. Ne piti saada napakasti sopimaan ja helposti sitten jostakin levy jumitti ja sitten sitä ei meinannut enää saada pois.. No, taisteltiin monta tuntia ja saatiinkin seinä eristettyä. Tii alkoi jo naulaamaan päälle tulevia lautoja. Rappusiin kaavailtiin väriksi valkoista seiniin. Itse rappusetkin maalataan, mutta astetta tummemmaksi harmaaksi mitä ne ovat nyt. Ennen kuvia otin ennen eristysten laittoa, joten niitäkin sitten joskus hamassa tulevaisuudessa tulee näytille, kun vain joskus on se "jälkeen"-kuvaus ohi. Yksi remppa-apulaisista


 Väinö oli myös vähän remonttiapuna. Hienosti Väinö viihtyi välillä yläkerrassa sähköautoradalla leikkien ja välillä alakerrassa Puuha-Peteä katsellen. Remontin jälkeen sitten leikittiin Väinön kanssa koko loppupäivä, että mahdollinen vähille jäänyt huomio korvautuisi ja Väinön "äititankki" täyttyisi. :)"Älä tanssi Tiina!"
"Näytä peukkua Väinö!""Hymyile kameralle!"

Tii sai siis houkutella Väinöä katsomaan tuonne valoon päin. Tanssiminen ei oikein tainnut olla Väinön mieleen. Väinö on aikamoinen komentokeskus. Varsinkin Paavo-koira saa tiukkoja käskyjä; "Istu Paavo! Alas Paavo! Tuhma koira!".

Hoidossa Väinöllä on mennyt hyvin. Juuri viime viikolla oli meidän ensimmäinen varsu eli varhaiskasvatussuunnitelmakeskustelu. Oltiin joskus alkukesästä täytetty sellainen varsu-lomake missä oli erilaisia kysymyksiä ja perhepäivähoitaja oli kirjoittanut siihen omia huomioitaan. Keskusteltiin sitten koko meidän perhe sekä perhepäivähoitaja Väinön asioista. Hoitaja kehui sitä, miten hienosti Väinö osaa leikkiä erilaisia leikkejä. Väinö jaksaa kauan keskittyä leikkimiseen. Mistään asiasta ei ollut hoitaja eikä mekään huolissaan. Väinö on minusta kehittynyt hyvin joka alueella ja syöminenkin sujuu nykyään paljon paremmin kuin vaikka vuosi sitten. Välillä lautanen on jopa ihan tyhjä ja Väinö tahtoo aika usein jopa lisää ruokaa tai jotakin ruualla olevaa asiaa (vaikka porkkanapihviä, joka on nyt suosikkisyötävä). 

No, näihin kuviin ja tunnelmiin. Kuvia varmasti tulee otettua nyt paljon paljon enemmän, kun on ehjä ja hyvä kamera. :)

1 kommentti: