lauantai 28. joulukuuta 2013

Joulu osa 2


Taas on kuvia käyty läpi. Niitä tuntuu olevan loputtomiin. Tästä postauksesta löytyy kuvia aatonaatosta ja aatosta. Joulupukkikuvat on vielä perkaamatta, joten saatte jännittää joulupukkia vielä ainakin huomiseen. :) 

Aatonaattona lähdimme tosiaan Tiin, Vään ja Tiin siskon kanssa laittamaan mökkiä lämpimäksi. Kylmä oli kuin siperiassa, vaikka ulkona ei ollut edes pakkasta. Flunssainen olotilani varmaan sai olon viluisemmaksi kuin yleensä. 

Tii laittoi mökin päätakkaan tulen ja sen loimossa oli hyvä lämmitellä. 








Itse lämmitin saunamökkiä ja saunaa. Siellä olikin nopeasti tosi lämmintä. 





Maisema ei kovin jouluinen ole.. Voisi olla vaikka yhtä hyvin huhtikuu. 





Saunottiin sitten iltapäivällä, kun Asta ja tytöt saapuivat mökille. Väinö meinasi saunassa, että uimaan pitäisi mennä tai edes laiturille istuskelemaan..  
Telkkarista haettiin kanavat uusiksi niin näkyi muutama maksukanavakin. Väinö sai katsella piirrettyjä tavallista myöhemmälle. 




Lopulta Väinö sai koristella piparkakkutaloa. Talosta oli kattopalat menneet ihan tuusan nuuskaksi logististen ongelmien vuoksi. Niitä paloja Väinö sai koristella karkeilla. Yksi karkki livahti herran suuhun vikkelästi. Väinö sai vähän koruttomampia pipareita joissa ei niin paljon ollut karkkeja. 









Aatto aamuna pihaan kaasutti traktori. Se toi ison joulukuusen ja hienon jätkänkynttilän. Asta kantoi kuusen sisälle ja sitten koristeltiin. Väinökin osallistui pallojen ripustukseen. 








Ruokaa tehtiin erittäin paljon. Minä kuorin jättikattilallisen perunoita. Sillä välin tv:stä tuli joulurauhan julistus. 

Väinö katsoo "Lumiukkoa"

Iltapäivällä mökin vessa teki tepposia ja oli loppuajan pois käytöstä. Se ei juurikaan tahtia haitannut. Ulkona käytiin tekemässä asiat. Puskassa pissalla ja sangon kanssa isommalla asialla. Kakkajuttua riitti ja nauroimme ihan vedet silmissä useaan otteeseen. 

Iltapäivän mittaan moni oli päiväunilla (Väinökin). Täyden hiljaisuuden vallitessa katselin sitten areenasta sarjoja. 






Alkuillasta mökille saapui vielä vähän porukkaa, Tiin siskon mies ja pojat. He lähtivät saman tien saunaan. Väinö oli heti valmis lähtemään heidän mukaansa, vaikka ei heitä ole nähnyt ainakaan vuoteen. Väinö repi jo paitaansa pois päältä. Pojat kuitenkin olivat jo saunassa enkä viitsinyt mennä viemään Väinöä sinne sekaan. Saunassa oltiin oltukin jo vähän aikaisemmin. 






Alkoi olla jo kova nälkä, kun sitten lopulta päästiin syömään jouluruokaa. Väinölle ei oikein maistunut muuta kuin herneet. Kuulemma Tii oli samanlainen lapsena. 

Meille oli tehty seitankinkku. Blinejäkin maistoin ensimmäisen kerran elämässäni. Kaikkea hyvää oli yllin kyllin ja söin itseni ihan ähkyyn. 

Ruokailun jälkeen kokoonnuimme sohvalle. Vanhempi poika katosi jonnekin ja sitten jäätiin odottelemaan joko se pukki tulisi... Siitä lisää myöhemmin. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti