sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Metsään on tullut jo syyyyyys

Ja vuoden vammaisin otsikko on kirjoitettu! :D No, tässä postauksessa ei ole mitään varsinaista asiaa muutenkaan. Kunhan höpisen omiani.

Syksyn ensimmäinen myrsky oli meillä muutama päivä sitten. Tuuli miljoona km/s, satoi 10000 ml/h ja keltaisia lehtiä satoi 30 kg/h.




Mitä voi tehdä myrskyiltoina pikkumiehen kanssa?




No, aika paljon kaikkea mitä muutenkin tehtäisi. Harvemmin illalla minnekään ollaan enää menossa. Kesällä ilta alkaa vasta seitsemän aikoihin, mutta syksyllä se voi alkaa jo ennen viittä. Väinö yleensä herää viimeisiltä päiväuniltaan neljän-viiden aikaan, sitten syöpötellään ja kiivetään. Kun herra on aikansa seisoskellut tukea vasten, alkaa kitinä. Väinöä ehkä ottaa päähän, kun ei pääse vielä kävelemään. Väinön motto taitaa olla "Jos voi juosta niin miksi pitäisi kävellä?".

Kun sitten seisoskelu ei enää kiinnosta niin kokeillaan katsella kirjoja. Muutamasta kirjasta saa ääniäkin kun painelee nappuloita. Nalle Puh-kirjan tiikerin hännän-kuvasta kuuluu "boing boing boing" ja sitä ääntä Väinö joskus "pienenä" pelkäsi. Lempikirja tällä hetkellä on "musiikin iloa". Kirjassa on luukkuja, mutta ne eivät vielä kiinnosta vaan musiikkinappulat. Muutamasta nappulasta tulee pieni klassisen musiikin luritus ja niiden tahtiin Väinö keinahtelee joko eteen-taakse tai sivulle. Jossain vaiheessa iskee kirjaraivo. Väinö kitisee ja hakkaa kirjaa, heittää sen mäkeen ja ottaa sen takaisin hakattavaksi. Jahas, sitten pitää keksiä jotain muuta..

Syödään! Bataattia. Jos Väinössä olisi nappi, siitä kuuluisi "nam nam nam". Syömisen jälkeen pitää taas päästä lattialle. Sitten kontataan kaasu pohjassa koiran ruokakupille, joka on Väinön harmiksi tyhjä. Kun äitien silmä välttää, Väinö hiipii hiiren hiljaa koiran vesikupille ja kaataa sen. Siitä pikkumies sitten löytyy polskuttelemasta vesilammikosta. Vahingosta viisastuneena kuppia vahditaan hyvin, nostetaan se kriittiseksi konttaushetkeksi pois ja varulta siihen laitetaan vain vähän vettä ja lisätään sitä mukaa kun vesi ehtyy.


Muita illan mahdollisia (ja aika todennäköisiä) puuhasteluja ovat vaipanvaihto ja rypöpyllyn pesu (joskus kahdeksankin kertaa päivässä).


Keskiviikkona on luvassa superpostaus meidän evakkoon-tiistaipäivästä. Kamera lähtee mukaan tottakai. Saa nähdä mitä puuhaa me keksitään kodin ulkopuolella koko päiväksi. Ja saa nähdä miten Väinö viihtyy. Välillä kylässä Väinölle iskee koti-ikävä, joka ei helpota ennen kuin ollaan kotona konttimassa ja kiipeämässä.

3 kommenttia:

  1. Vuoden hauskin postaus: ziljoona km/s, vettä tuhannen hehtolitraa tunnissa, lehtisadetta 30 tonnia/h. Joku on lukenu sarjakuvia joskus, Lassi ja Leevitekstiä.
    Hurjan tutulta kuulostavaa päivätoimintaa.
    Anni

    VastaaPoista
  2. Heip! Olit käynyt meidän blogissa joten tulin vastavierailulle. :) Suloinen poika sulla, melkein samanikäinen kuin mullakin - hieman vanhempi, kun meillä on 1/11 syntynyt ;)

    Mutta nyt pitää kyllä kysyä, miksi teksteissä lukee äidiT, äitiEn, äiDEIlle jne?

    VastaaPoista
  3. Kiva kun tulit vastavierailulle. :) Meidän poju syntyi 3 tuntia ennen vuoden vaihdetta. :D Eli melkein tuli hänestäkin 1/11.

    Me ollaan sateenkaariperhe eli Väinöllä on kaksi äitiä. Yhdessä ollaan Väinö tehty Väestöliitossa. :)

    VastaaPoista