tiistai 8. heinäkuuta 2014

Hellettä ja reissuaHei vaan kaikelle kansalle! Väinön paras kaveri Paavo joutuu vähän väliä halimisen kohteeksi.Ihan oikeitakin kavereita olisi hyvä olla näin kun on hoidosta lomaa. Mistäs niitä tähän hätään saatais? Suurperheillä ei ole kavereista pulaa.

Eilen lähdettiin vähän reissuun. Ollaan puhuttu kauan aikaa, että joskus voisi käydä Kaskisissa. Kiitos ilmastoinnin, autossa oli mukavan viileää. 
Kaskisissa löydettiin loppujen lopuksi pieni uimaranta jonne leiriydyttiin. Minä parkkeerasin varjoon, kuinkas muutenkaan. Väinö kiiruhti heti veteen ja kasteli shortsinsa. Onneksi kesä kuivaa minkä kastelee. Shortsit pääsi puun oksalle riippumaan ja Väinö sai vesileijonan vermeet päällensä. 

Rannalla syötiin eväitä, rakennettiin hiekkalinnaa ja polskittiin hieman. Sitten huristettiin kohti seuraavaa paikkaa; Kristiinankaupunkia. Siitä on jäänyt mieleen vain kissanpiiskaajankuja. No, nyt muistuu varmaan iänkaiken mieleen, että sieltä löytyy myös jumalattoman hieno kirkko! Aavemainen hautuumaa
Kirkko on rakennettu vuonna 1700 palaneen kirkon tilalle. Ihasteltiin rakennusta ja pohdittiin miten siihen aikaan on saatu raskaat lankut ylös ja muuta sellaista teknistä yksityiskohtaa. Väinö ensimmäistä kertaa herrain talossa
Kirkon parvella jännitti kestääkö lattia. Tii meinasi, että kun se kerran on monta sataa vuotta kestänyt, niin eiköhän se kestä vielä muutamat vuosikymmenet.


Tässäpä teille vinkki mihin seuraava reissu sijoittuu! Lippu liehui Kaskisissa, mutta ei sinne nyt uutta reissua olla tekemässä.
Hellettä pitää täällä meillä päin. Kesäkuu oli rutikuiva, mutta kylmä. Heinäkuussa sama rutikuivuus jatkui (paitsi yksi päivä, kun satoi koko päivän!). Helle iski viime viikolla. Olin viikonlopun töissä sijaisena ja kyllä oli tuskaisen kuuma. Helle ja minä ei sovita millään muotoa samalle aaltopituudelle. 

Pilvet näyttivät mielenkiintoisilta viikonloppuna. 

Väinö halusi, että kuvataan varpaita.

1 kommentti:

  1. Noi pilvet on kyllä jännän näköisiä.
    Varpaat ja aita on hyvin tuttuja.
    Anni

    VastaaPoista