maanantai 21. huhtikuuta 2014

Pääsiäistä viettämässä Asta-mummin luona


Kurvattiin perjantaina kohti Hirvensalmea pitkästä aikaa. Asta meitä odotteli, samoin Väinön serkku-tyttö. Matka meni nopeasti. Potta oli mukana, mutta Väinö ei suostunut nousemaan autosta ennen kuin oltaisi mummin luona. Käytiin Tiin kanssa vuorotellen huoltoaseman vessassa. Me ei sentään ihan niin hyvää pidätyskykyä omata kuin pikkuherra Väinö. :D 

Vähän Väinöä ujostutti aluksi. Meillä oli Tossu-kissa ja Paavo-koira mukana. Tossukin pääsi meidän kanssa takapihalle hengailemaan, kun sidottiin kissa valjaista pitkällä narulla tuoliin kiinni. Tossu ei pitänyt tämmöisestä rajoitteisesta ulkoilusta aluksi, mutta tottui sitten. Tossu on enemmän ulkoilmakissa kuin sisällä möllöttäjä, joten kolmen päivän sisällä olo olisi saanut sen kyllä pimahtamaan. 

Väinö sai ihan omat suklaamunansa. Niitä piiloteltiin ja Väinö sai etsiä. Tossu tutkii paikkoja

Tii sai auttaa parissa hommassa (mm. pimennysverhojen laitossa). Tossuhan oli apuna myös pudottelemassa ruuveja pöydältä.

Seuraavaksi laitettiin jättipeili seinälle ja yksi lista paremmin kiinni lattiaan. 

Nätti poika. :)

Eräänä kauniina päivänä kävelimme muutaman kilometrin päähän laavulle. 

Väinö huomasi, että laavun seinissä lukee nimiäLaavulla sytytettiin tuli nuotioon, paistettiin soijanakkeja, sahattiin pari puun palasta, ihailtiin järvimaisemaa ja lepäiltiin.
Illalla käytiin saunassa. Sauna oli valmiiksi jo aika kuuma. Väinö halusi syliini istumaan ja sitten nopeasti saunasta pois, kun vesi suhahti kiukaalla. Sitten saatiinkin iltapalaksi kakkua, joka oli tehty minun synttärikakuksi. :) Sehän kelpasi Väinölle paremmin kuin hyvin iltapalaksi. 
Syötiin kyllä niin paljon kaikkea hyvää ruokaa! Herkkujakin tuli syötyä vähän liikaa. Lauantaina oli tosi lämmin päivä ja vietettiin melkein koko päivä terassilla. Meillä oli ihka oikeaa realityä. vastapäisessä rivitalopäädyssä oli aika päihtyneitä ihmisiä. Musiikki oli ihan täysillä. Onneksi vain päivän ajan eikä illalla enää ollut meteliä. 


Lennä lennä leppis


Oli oikein mukava reissu! Harmi, kun Hirvensalmelle on reippaasti yli 300 kilometriä matkaa. Olisi mukava käydä useamminkin.. 

Niin ja Väinö nukkui kaikki yöt heräämättä! Yleensä reissussa Väinö heräilee useammin kuin kotona. Nytkö se yöheräily on oikeasti ohi? Vai onko tämä vain joku lyhyt vaihe taas ja kohta taas heräillään kolme kertaa yössä? Toivotaan, että tämä vaihe jatkuu. :)

3 kommenttia:

 1. Ooooo, pyörryttäviä kuvia. Se on mummojen osa.
  Ja pian pari päivää ei tarvi kuvista kattella, vaan livenä osallistua mummoiluun.
  Anni

  VastaaPoista
 2. Toi puiden sahailu jatkui Noppiksessakin.
  Anni

  VastaaPoista
 3. Moi hölmöö kysyä/kysellä ku en muista mikä bloki päivitys sulla oli jossa puhuit Tampereen klinikasta jossa Väinö (jos ymmärsin oikein) sai alkunsa? Puolisollani on jo entisestä suhteesta lapsi mut puhuttu ollaan et jos toinenkin "hankittaisiin". Niin ajattelin tohditko jutella sähköpostitse kanssani tästä? Mun sähköposti on susanna.ylijoki91@gmail.com

  VastaaPoista