tiistai 12. maaliskuuta 2013

Tuhatta ja sataa aikuisopiskelijana


Tältä näytti muutama tunti sitten.... Ja nyt näyttää tältä.


Näkyvyys on hieman nollassa. Mikron päällä aurinkoa odottelee nukkatyräkki eli "paha poika".
Väinökin haluaisi lumitöihin. Sitä hommaa riittäisi, sillä ulko-ovi ei meinannut enää aueta ja koiratkin olivat ihan valkoisia kun vajaa viisi minuuttia olivat ulkona. Väinö ressukka on vielä vähän kipeä. Toissailtana Väinöllä oli 38,5 astetta kuumetta ja eilen vaihteli 37,7-38,7 asteen välillä. Tänään Väinö vaikutti normaalilta omalta itseltään, mutta kuumemittari näytti vielä 37,5 astetta lämpöä. Vielä ei siis päästä lumitöihin...
Tämän postauksen kuvat on otettu alle puoli tuntia sitten ja tuo kissan tähystysikkuna on ihan lumessa. Enää ei kissa näe pihalle. Kissan vieressä komeilee tuoksuköynnös, joka pukkaa keväisin miljoonia huumaavan tuoksuisia kukkia.

Ikkunatähystyksen yhteydessä Väinö löysi synttärikorttini. Siskoni antoi jo synttärilahjan, vaikka juhlapäivä on vasta kuukauden päästä. Väinön mielestä kortissa oleva eläin on varsin mielenkiintoinen. Sellaista ei ole näkynyt Väinön kirjoissa vielä missään.
Ja sitten siihen koulutukseen. Tuossa kuvassa näkyykin vinkkiä missä sitä ollaan opiskelemassa. Ensimmäinen koulupäivä on jo takana. Tosin se oli vain ilta ja illastakin vain pari tuntia. Perinteisesti saatiin kynät, kumit ja vihkot.
Toiseenkin kertaan on koululla käyty henkilökohtaistamissuunnitelmaa tekemässä. Itsellä ei alasta ole minkäänlaista kokemusta. Ei edes ensiapu ykköstä eikä hygieniapassia ole missään vaiheessa tullut suoritettua. Tulityökortti kyllä löytyy ja pölyyntyneitä veistotaitoja.. Joka tapauksessa haluan oppia mahdollisimman paljon enkä varmaan muutenkaan hyväksilukisi mitään, vaikka olisikin mahdollisuus.

Odotan innolla syksyn ensimmäistä työharjoittelua. Sitä odotellessa käyn kerran viikossa arki-iltana opiskelemassa ja kerran kuussa menee yksi lauantai opiskellessa myös. Paljon oppiminen on itsestä kiinni. Täytyy ottaa itse selvää asioista. Reippaasti olenkin lukenut aiheesta kirjoja ja netissä on tullut myös seikkailtua ja tietoa kerättyä. Puolessatoista vuodessa pitäisi oppia paljon asioita. Ei siis hukata aikaa!

3 kommenttia:

 1. Nyt se pyry on täällä meilläkin jo... Oli tosi kivaa ajella, kun ei nähnyt nenäänsä pidemmälle. Ei tuonne kyllä olisi lähtenyt jollei pakko olisi ollut.

  Paranemisia Väinölle, meilläkin pienin köhii jonkin verran, toivottavasti ei pahempaa tulisi, että päästään viikonloppuna reissuun. Opiskeluintoa opiskelijalle.

  Käytiin muuten hiihtolomalla Touhutalon pihassa, oli hieman liian täyttä, joten pitää mennä toisen kerran. Vitsinä jo ajattelin, että seuraavan retken taidankin tehdä teidän tallille ja tulla Tahvoa moikkaamaan, jos sinne sopisi paremmin sekaan.

  VastaaPoista
 2. Mekin suunniteltiin hiihtolomaviikolla Touhutalo-reissua. Onneksi jätettiin se tekemättä. He hee, tulkaa toki seuraavalla retkellä "meidän" tallille! :) Mä otan sitten Väinön mukaan, vaikka se ei hevosista välitäkään. Onneksi siellä on traktori pihassa.

  Täällä on lumikaaos pahentunut ja ollaan motissa. Lunta on puoli metriä eikä vielä yhtäkään auraa ole eksynyt tänne peräkylille. Tiin autokin jäi työpaikalle. Onneksi pääsi työnantajan isommalla autolla melkein kotiin asti. Kouluun se ei sitten päässytkään. Mä sain sitten lähteä lumitöihin. :) Kivaa.

  VastaaPoista
 3. Tuo kortti esiteltiin eilen perusteellisesti mulle. Sanoin että siinä on vesirottapiisami.
  Sun koulutus vaikuttaa muhunkin, musta tulee lapsenhoitaja, siis enemmän.
  Anni

  VastaaPoista